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Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  06/09/2019
Data da última atualização:  19/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  HANEL, S. N.; FEIDEN, A.; FEIDEN, A.; CHAMBÓ, E. D.; LEONEL, A. P. da S.; ROESLER, D. A.
Afiliação:  SAMOEL NICOLAU HANEL, UNIOESTE; ARMIN FEIDEN, UNIOESTE; ALBERTO FEIDEN, CPAP; EMERSON DECHECHI CHAMBÓ, UFAM; ANA PAULA DA SILVA LEONEL, UNIOESTE; DOUGLAS ANDRÉ ROESLER, UNIOESTE.
Título:  Physicalchemical characteristics of honey from apicultural production in the Paraná River Islands in Guaíra-PR/ Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 6, p. 26-28, jun. 2019.
ISSN:  2456-1908
DOI:  https://dx.doi.org/10.22161/ijaers.6.6.29
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to perform physicochemical analyzes of honey in terms of moisture content, pH, hydroximetifurfural (HMF), acidity, diastasis, sugars and sucrose. The reason of comparing the results obtained in the physicalchemical analysis of honey according to the established standards for honey of Apis mellifera, in accordance with the requirements of the national or international regulatory agencies, to verify the quality of honey produced. The physicalchemical analysis included among the maturity indicators of honey: moisture, pH, acidity and HMF. The research was done with data collection to evaluate the main honey producers of the Paraná River Islands with delimitation comprising the population of the Ayrton Senna da Silva bridge to the village called Porto Morumbi (Mato Grosso do Sul State, Brazil). The volume of higher honey production was analyzed, having as sample 06 beekeepers, where their coordinates were observed identifying the points obtained through the (Global Positioning System) GPS device. The physicochemical analysis of the minimum, maximum and average showed that the humidity is was least 18:95; maximum 23:70 and average 21:60, which according to the normartive nº 11 of 2000, are above the allowed.
Thesagro:  Análise Física; Análise Química; Mel.
Thesaurus Nal:  Honey; Physicochemical properties.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201670/1/Physicalchemical-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP60412 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoHANEL, S. N.; FEIDEN, A.; FEIDEN, A.; CHAMBÓ, E. D.; LEONEL, A. P. da S.; ROESLER, D. A. Physicalchemical characteristics of honey from apicultural production in the Paraná River Islands in Guaíra-PR/ Brazil. International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 6, p. 26-28, jun. 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.
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