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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  16/05/2019
Data da última atualização:  13/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MOZZAQUATRO, J. O.; MELLO, D. C.; OLIVEIRA, R. C. S.; ROSA, R. C. C.; COSTA, A. M.; CALDAS, E. D.
Afiliação:  JOSEANE O. MOZZAQUATRO, UnB; DENISE C. MELLO, UnB; REGINALDO C. S. OLIVEIRA, UnB; RAUL CASTRO CARRIELLO ROSA, CNPAB; ANA MARIA COSTA, CPAC; ELOISA D. CALDAS, UnB.
Título:  Dithiocarbamate residues in fruits and leaves of passion fruit (Passiflora edulis) from different brazilian regions.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of the Brazilian Chemical Society, 2019.
DOI:  0103-5053.20190091
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  Dithiocarbamates are widely used fungicides, including in passion fruit, whose fruits are mainly used for juice production, the leaves for the preparation of herbal tea and medicines. Also, the use of the peel in the food industry has been proposed. In this study, the spectrophotometric method for determination of dithiocarbamate residues, as CS2, in passion fruit (Passiflora edulis) was validated at a limit of quantification (LOQ) of 0.05 mg kg-1 CS2, and 108 samples (55 fruits and 53 leaves) collected from Brazilian growers were analyzed. About 25% of the fruit peel samples were positive (0.06 to 1.4 mg kg-1) and only one sample had residues in the pulp (0.09 mg kg-1), 43.4% of leaf samples contained residues. Washing of fruit reduced the residues in the peel by up to 100%, and drying the leaves increased residue levels by up to 60%. This is the first study that reports dithiocarbamate residues in passion fruit in Brazil, and the results are important for government authorities when planning monitoring programs, and for food and herbal medicine industries.
Thesagro:  Casca; Folha; Fungicida; Herbicida Residual; Maracujá; Resíduo.
Thesaurus Nal:  dithiocarbamate fungicides.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197375/1/2019-0025AR.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41142 - 1UPCAP - DD
CPAC36508 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMOZZAQUATRO, J. O.; MELLO, D. C.; OLIVEIRA, R. C. S.; ROSA, R. C. C.; COSTA, A. M.; CALDAS, E. D. Dithiocarbamate residues in fruits and leaves of passion fruit (Passiflora edulis) from different brazilian regions. Journal of the Brazilian Chemical Society, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Cerrados.
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