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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
16/01/2019 |
Data da última atualização: |
14/06/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FAORO, I. D.; OLIVEIRA, P. R. D. de. |
Afiliação: |
Ivan Dagoberto Faoro, Epagri, Estação Experimental de Caçador; PAULO RICARDO DIAS DE OLIVEIRA, CNPUV. |
Título: |
Número de grãos de pólen em anteras de flores em genótipos de pereira (pyrus spp.). |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In.: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 5., 2018, Fortaleza. Anais... Fortaleza: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, de 6 a 9 nov. 2018. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O número de grãos de pólen por antera é uma informação importante para selecionar genótipos paa programas de melhoramento genético direcionados à produção de novos cultivares polinizadores, em plantios comerciais de pereira. |
Palavras-Chave: |
Cultivar. |
Thesagro: |
Pêra; Polinização. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190775/1/Oliveira-CBRG-5-2018-337.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
22/10/2014 |
Data da última atualização: |
02/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SCHMITT, D. E.; GATIBONI, L. C.; GIROTTO, E.; LORENSINI, F.; MELO, G. W. B. de; BRUNETTO, G. |
Afiliação: |
GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV. |
Título: |
Phosphorus fractions in the vineyard soil of the Serra Gaúcha of Rio Grande do Sul, Brazil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande, v. 18, n. 2, p. 134-140, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The study aimed to evaluate the accumulation of P fractions in a vineyard soil profile with successive applications of phosphate fertilizers. In January 2010 an area was selected of native forest and a vineyard at age 33 with a history of phosphate fertilizer application, in Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul state. Soil samples were collected from 0-5, 5-10 and 10-20 cm layers, prepared and submitted to chemical fractionation of P. The excessive application of phosphate fertilizers during 33 years in the vineyard soil increased the levels of organic and inorganic P until the 20 cm layer in all P fractions. The highest levels of P in the vineyard soil were found mainly in the labile fractions extracted with anion exchange resin and NaHCO3, which indicates high nutrient availability to plants, but also indicates the potential of transfer of solution from soil to surface run-off or percolated through the soil profile, which represents greater potential for contamination of surface and subsurface waters. |
Palavras-Chave: |
Adubação fosfatada; Contaminação ambiental; Vinhedo. |
Thesagro: |
Contaminação; Fertilizante fosfatado; Fósforo; Solo; Viticultura; Vitis vinifera. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110353/1/Melo-RBEAA.pdf
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Marc: |
LEADER 01889naa a2200289 a 4500 001 1998005 005 2019-04-02 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSCHMITT, D. E. 245 $aPhosphorus fractions in the vineyard soil of the Serra Gaúcha of Rio Grande do Sul, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe study aimed to evaluate the accumulation of P fractions in a vineyard soil profile with successive applications of phosphate fertilizers. In January 2010 an area was selected of native forest and a vineyard at age 33 with a history of phosphate fertilizer application, in Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul state. Soil samples were collected from 0-5, 5-10 and 10-20 cm layers, prepared and submitted to chemical fractionation of P. The excessive application of phosphate fertilizers during 33 years in the vineyard soil increased the levels of organic and inorganic P until the 20 cm layer in all P fractions. The highest levels of P in the vineyard soil were found mainly in the labile fractions extracted with anion exchange resin and NaHCO3, which indicates high nutrient availability to plants, but also indicates the potential of transfer of solution from soil to surface run-off or percolated through the soil profile, which represents greater potential for contamination of surface and subsurface waters. 650 $aContaminação 650 $aFertilizante fosfatado 650 $aFósforo 650 $aSolo 650 $aViticultura 650 $aVitis vinifera 653 $aAdubação fosfatada 653 $aContaminação ambiental 653 $aVinhedo 700 1 $aGATIBONI, L. C. 700 1 $aGIROTTO, E. 700 1 $aLORENSINI, F. 700 1 $aMELO, G. W. B. de 700 1 $aBRUNETTO, G. 773 $tRevista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, Campina Grande$gv. 18, n. 2, p. 134-140, 2014.
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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