BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  03/01/2019
Data da última atualização:  27/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AHMED, S.; ROBERTO, S. R.; DOMINGUES, A. R.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de.
Afiliação:  Saeed Ahmed, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, Brazil; Sergio Ruffo Roberto, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, Brazil; Allan Ricardo Domingues, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, Brazil; Muhammad Shahab, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, Brazil; Osmar José Chaves Junior, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, Brazil; Ciro Hideki Sumida, Agricultural Research Center, Londrina State University, Celso Garcia Cid Road, km 380, P.O. Box 10.011, Londrina ZIP 86057-970, Brazil; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV.
Título:  Effects of different sulfur dioxide pads on botrytis mold in 'Italia' table grapes under cold storage.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Horticulturae, v. 4, n. 4, p. 1-11, Sep. 2018.
DOI:  10.3390/horticulturae4040029
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  "Italia" grape is one of the most important table grape cultivars grown worldwide. Gray mold, caused by Botrytis cinerea Pers. Fr., is one of the most important causes of postharvest decay of table grapes, and the control of this disease is very difficult because postharvest treatments with synthetic fungicides are not allowed in many countries. The objective of this study was to compare different types of pads releasing different doses of SO2 during cold storage to control gray mold in "Italia" table grapes grown under subtropical conditions. Grape bunches were harvested from a commercial field trained on an overhead trellis located at Cambira, state of Parana (PR), South Brazil. The grapes were packed into carton boxes (capacity, 4.5 kg) and subjected to the following SO2 pad treatments (Uvasys®, Cape Town, South Africa) under cold storage (1.0 ± 1 °C) for 50 days: (i) Control; (ii) SO2 slow release pad; (iii) SO2 dual release pad; (iv) SO2 dual release? fast reduced pad; (v) SO2 slow release pad with grapes inoculated with B. cinerea suspension; (vi) SO2 dual release pad with grapes inoculated with B. cinerea suspension; and (vii) SO2 dual release-fast reduced pad with grapes inoculated with B. cinerea suspension. After cold storage, the grape boxes were maintained for 7 days at room temperature (25 °C). The incidence of gray mold on the grapes, firmness, shattered berries, stem browning, as well as other physicochemical variables, such as bunch mass, bunch mass loss, s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Postharvest decay; Sulfur dioxide pads; Table grape quality attributes.
Thesagro:  Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Table grapes.
Categoria do assunto:  --
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189738/1/Effects-of-Different-Sulfur-Dioxide-Pad...talia-Table-Grapes-under-Cold-Storage.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18050 - 1UPCAP - DD18.02426
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoAHMED, S.; ROBERTO, S. R.; DOMINGUES, A. R.; SHAHAB, M.; CHAVES JUNIOR, O. J.; SUMIDA, C. H.; SOUZA, R. T. de. Effects of different sulfur dioxide pads on botrytis mold in 'Italia' table grapes under cold storage. Horticulturae, v. 4, n. 4, p. 1-11, Sep. 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Informática Agropecuária
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
PABX: SAC (19) 3211-5743
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional