BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  19/09/2018
Data da última atualização:  19/09/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEDO, A. da S.; JENDEREK, M. M.; LEDO, C. A. da S.; AYALA-SILVA, T.
Afiliação:  ANA DA SILVA LEDO, CPATC; MARIA M. JENDEREK, USDA-ARS; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; TOMAS AYALA-SILVA, USDA-ARS.
Título:  Antioxidants and phenolic secretion in sugarcane genotypes shoots culture.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science, v. 10, n. 5, 2018.
ISSN:  1916-9760
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Secretion of phenolic compounds is a major limitation for sugarcane in vitro shoot culture, causing a loss of regenerative capacity and subsequent cell death. In this study, micropropagation and phenolic secretion of four Saccharum genotypes were evaluated in presence of different antioxidants. Aseptic cultures of S. officinarum (PI 184794 and PI 88652), S. sinense (PI 29109) and S. robustum (UNK R65P35) were propagated on medium containing antioxidants, citric acid (100 mg/L), L-cysteine (100 mg/L), polyvynylpirrolidone (300 mg/L) and L-glutathione (50 mg/L) in two consecutive subculture cycles. Interaction between genotypes and antioxidants was significant in both cycles. All genotypes showed good shoot formation, shoot vigor and color, except in PI 88652 which had less shoot development in both the presence and absence of the antioxidants tested. PI 184794 displayed the highest shoot proliferation in the presence of citric acid, and UNK R65P35 produced more shoots per explant in the 2nd subculture. For S. sinense (PI 29109), in both subcultures, most shoots were observed in the presence of polyvynylpirrolidone. Medium discoloration due to phenolic secretion was reduced in the presence of citric acid and polyvynylpirrolidone. The type of secreted phenolic compounds differed with genotype as the Principal Component Analysis of cultivation media separated PI 88652 from PI 29109 and UKN R65P35. Phenolic compounds varied in composition and were secreted at various levels as a ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Cana de Açúcar.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF32491 - 1UPCSP - DDPublicação digital
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 7
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLEDO, A. da S.; JENDEREK, M. M.; LEDO, C. A. da S.; AYALA-SILVA, T. Antioxidants and phenolic secretion in sugarcane genotypes shoots culture. Journal of Agricultural Science, v. 10, n. 5, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoALVES, A. A. C.; MANTHEY, L.; ISBELL, T.; ELLIS, D.; JENDEREK, M. M. Diversity in oil content and fatty acid profile in seeds of wild cassava germplasm. Industrial Crops and Products, n.60, p.310-315, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoKAYA, E.; SOUZA, F. V. D.; GÖKDOGAN, E. Y.; CEYLAN, M.; JENDEREK, M. M. Cryopreservation of citrus seed via dehydration followed by immersion in liquid nitrogen. Turkish Journal of Biology, 2017
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoLEDO, A. da S.; AMARAL, A. L. do; JENDEREK, M. M.; HARRISON, M.; MANTER, D. K. Sterilization procedures and Plant Preservative Mixture on in vitro establishment of Miscanthus sinensis Andersson. Plant Cell Culture e Micropropagation, v. 15, n. 2, p. 27-32, 2019.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoALVES, A. A. C.; SCHNIBBE, J.; JENDEREK, M. M.; ELLIS, D. Response of cassava genotypes to different micropropagation media. In: ANNUAL MEETING [OF] THE ASSOCIATION FOR THE ADVANCEMENT OF INDUSTRIAL CROPS, 22., 2010, Fort Collins. 2010 new crops: exploring diversity and preserving our future: program and abstracts. Fort Collins: Association for the Advancemente of Industrial Crops, 2010. 12 p. Edited by T. A. Isbell, D. A. Dierig
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoVOLK, G. M.; JENDEREK, M. M.; STAATS, E.; SHEPHERD, A.; BONNART, R.; LEDO, A. da S.; AYALA SILVA. T. Challenges in the development of a widely applicable method for sugarcane (Saccharum spp.) shoot tip cryopreservation. Acta Hortciulturae, 1234, 2019. Apresentado no Acta Horticulturae, 1234. DOI 10.17660/ActaHor.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
7.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, F. V. D.; KAYA, E.; VIEIRA, L. de J.; SOUZA, E. H. de; AMORIM, V. B. de O.; SKOGERBOE, D.; MATSUMOTO, T.; ALVES, A. A. C.; LEDO, C. A. da S.; JENDEREK, M. M. Droplet-vitrification and morphohistological studies of cryopreserved shoot tips of cultivated and wild pineapple genotypes. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, v.123, n.2, nov. 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 7
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Informática Agropecuária
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
PABX: SAC (19) 3211-5743
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional