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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  17/05/2018
Data da última atualização:  06/02/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAUJO, G. P. de; WANSINK, B.; PARENTE, J.
Afiliação:  GUSTAVO PORPINO DE ARAUJO, Secom; BRIAN WANSINK, Charles H. Dyson School of Applied Economics and Management, Cornell University, Ithaca, New York, USA; JURACY PARENTE, Getúlio Vargas Foundation (FGV-EAESP), São Paulo, SP.
Título:  Wasted positive intentions: the role of affection and abundance on household food waste.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of food products marketing, v. 22, n. 7, p. 733-751, 2016.
DOI:  10.1080/10454446.2015.1121433
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This qualitative study, grounded theory oriented, identifies familial affection and preference for abundance as major drivers of wasted food in lower-middle income American families. These positive intentions provide an improved understanding of household food waste, a problem with high environmental impact and moral implications. Based on empirical data collected with twenty caregivers via in-depth interviews, observations, and analysis of photos, this study provides novel explanations, such as on how stockpiling comfort foods in abundance ? a form of both boosting positive self-emotions and showing affection for kids ? can promote more wasted food. Other antecedents identified include multiplicity of choices, convenience, procrastination and unplanned routines. In sum, this research identifies a negative outcome of affection and food abundance in the family context, while providing a theoretically relevant general framework to help understand the food waste phenomenon. Authors suggest increasing the awareness of nutritional gatekeepers through behavioral economics principles.
Thesaurus Nal:  Food consumption; Food waste; Low-income population.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177100/1/The-role-of-affection-and-abundance-on-household.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE62593 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, G. P. de; WANSINK, B.; PARENTE, J. Wasted positive intentions: the role of affection and abundance on household food waste. Journal of food products marketing, v. 22, n. 7, p. 733-751, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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