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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  26/04/2018
Data da última atualização:  08/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DIAS-MARTINS, A. M.; PESSANHA, K. L. F.; PACHECO, S.; RODRIGUES, J. A. S.; CARVALHO, C. W. P. de.
Afiliação:  AMANDA M. DIAS-MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; KÊNIA LETÍCIA F. PESSANHA, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO; SIDNEY PACHECO, CTAA; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Potential use of pearl millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) in Brazil: Food security, processing, health benefits and nutritional products.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 109, p. 175-186, July 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodres.2018.04.023
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Climate change can cause an increase in arid soils, warmer weather, and reduce water availability, which in turn can directly affect food security. This increases food prices and reduces the availability of food. Therefore, knowledge concerning the nutritional and technological potential of non-traditional crops and their resistance to heat and drought is very interesting. Pearl millet is known to produce small nutritious cereal grains, which can endure both heat and dry conditions, and is one of the basic cereals of several African and Asian countries. Although this species has been cultivated in Brazil for at least 50?years it is only used as a cover crop and animal feed, but not for human consumption. Nonetheless, pearl millet grains have a high potential as food for humans because they are gluten-free, higher in dietary fiber content than rice, similar in lipid content to maize and higher content of essential amino acids (leucine, isoleucine and lysine) than other traditional cereals, such as wheat and rye. In addition, the crop is low cost and less susceptible to contamination by aflatoxins compared to corn, for example. Most grains, including pearl millet, can be milled, decorticated, germinated, fermented, cooked and extruded to obtain products such as flours, biscuits, snacks, pasta and non-dairy probiotic beverages. Pearl millet also has functional properties; it has a low glycemic index and therefore it can be used as an alternative food for weight control and to r... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Livre de glúten.
Thesagro:  Alimento; Cereal; Farinha; Grão; Produto de Origem Vegetal; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Flour; Food technology; Functional foods; Gluten-free foods; Grains; Vegetable products; Whole grain foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1090911/1/Potential-use-of-pearl-millet.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176567/1/Potential-use.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS28226 - 1UPCAP - DD
CTAA14123 - 1UPCAP - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo.
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