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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/04/2018
Data da última atualização:  18/04/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CARVALHO, L. M. J. DE; CARVALHO, J. L. V. de; BORGES, R. M. E.; KASER, I. M.; LIMA, V. G.; SOUSA, D. S. F. DE.
Afiliação:  LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, Laboratório de Tecnologia e Análise Instrumental de Alimentos – LATAIA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; RITA MERCIA ESTIGARRIBIA BORGES FAUSTINO, CPATSA; INGRID MAROTO KASER, Laboratório de Tecnologia e Análise Instrumental de Alimentos – LATAIA; VICTOR GOMES LIMA, Laboratório de Tecnologia e Análise Instrumental de Alimentos – LATAIA; DANIELE SILVA FEIJÓ DE SOUSA, Laboratório de Tecnologia e Análise Instrumental de Alimentos – LATAIA.
Título:  Variability of total carotenoids in C. Moschata genotypes.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Chemical Engineering Transactions, v. 44, p. 247-252, 2015.
DOI:  10.3303/CET1544042
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nowadays, the vitamin A deficiency (VAD) is still a public health concern, being one of the most important components of the high rate of morbidity and mortality among children in developing countries. There is a high prevalence of night blindness caused by deficiency of vitamin A. Children and pregnant women are particularly affected. Many pumpkins (C. moschata) genotypes present a great variability of carotenoid content mainly the beta-carotene. The objective of this work is to evaluate the variability of beta-carotene among pumpkins genotypes. Twenty biofortified pumpkins cultivated at Embrapa Table Coast land and Semiarid were evaluated regarding beta-carotene contents. The analyses were carried out by High rformance Liquid Chromatography. The pumkinks showed a large variability in the contents of total carotenoids varying, in fresh pumpkins from 699.06 (genotype 25) to 124.60 μg/g (genotype 26), from 106.96 (genotype 26) to 655.54 μg/g (genotype 25) in samples cooked in boiling water and 117.55 (genotype 19) and 650.54 μg/g (genotype 25) in steamed cooked, respectively.
Palavras-Chave:  Beta-caroteno; C moschata; Carotenóides.
Thesagro:  Abóbora; Genótipo; Saúde Pública; Vitamina A.
Thesaurus Nal:  Pumpkins.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175602/1/Rita-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
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CPATSA57347 - 1UPCAP - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
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