Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  02/03/2018
Data da última atualização:  30/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOGO, A.; COMPARIN, C. C.; SANHIEZA, R. M. V.; RITSCHEL, P. S.; CASA, R. T.; SILVA, F. N.; EVERHART, S. E.
Afiliação:  Amauri Bogo, 1Crop Production Graduate Program, Universidade do Estado de Santa Catarina, Av. Luis de Camões, Lages, SC 88520-000, Brazil; Carla C. Comparin, 1Crop Production Graduate Program, Universidade do Estado de Santa Catarina, Av. Luis de Camões, Lages, SC 88520-000, Brazil; Rosa M. Valdebenito Sanhueza, Proterra Research Center, BR 116, 7320, 95.200-000, Vacaria, RS, Brazil; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; Ricardo T. Casa, Crop Production Graduate Program, Universidade do Estado de Santa Catarina, Av. Luis de Camões, Lages, SC 88520-000, Brazil; Fábio N. Silva, Crop Production Graduate Program, Universidade do Estado de Santa Catarina, Av. Luis de Camões, Lages, SC 88520-000, Brazil; Sydney E. Everhart, Department of Plant Pathology, University of Nebraska, Lincoln, NE 68583-0722, USA.
Título:  Characterization of Neofabraea actinidiae and N. brasiliensis as causal agents of apple bull's-eye rot in southern Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Plant Pathology, 2018. [online]
Páginas:  10
DOI:  10.1080/07060661.2017.1421588
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The causal agents of apple bull?s-eye rot in southern Brazil have recently been described as Neofabraea actinidiae and N. brasiliensis. Isolates of both species were evaluated for response of mycelial growth index (MGI) to different temperatures, enzyme production, mycelial growth inhibition and effective concentrations (EC 50 and EC 100 ) of the fungicides tri fl umizole, pyrimethanil and thiophanate methyl, as well as aggres- siveness on fruits of "Fuji " hybrid and " Pink Lady " . There was signi ficantly lower mycelium growth in N. brasiliensis compared with N. actinidiae at all temperatures tested. Neither species grew at 3 and 32°C. There were minor differences in production of enzymes in the two species, with all N. brasiliensis isolates showing no production of pectolyase at pH 7. The lowest EC 50 and EC 100 values were observed with thiophanate methyl. In general, " Fuji " fruits were more susceptible to Neofabraea infection and had larger lesions, while N. brasiliensis isolates showed greater aggressiveness on " Fuji " hybrid and " Pink lady " fruits compared with N. actinidiae.
Palavras-Chave:  Fungicide effective concentration; Mycelium growth rate; Temperature sensitivity.
Thesagro:  Malus domestica.
Thesaurus Nal:  Enzyme activity.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173488/1/Characterization-of-Neofabraea-actinidiae-and-N-brasiliensis-as-causal-agents-of-apple-bull-s-eye-rot-in-southern-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17671 - 1UPCAP - DD18.02301
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoBOGO, A.; COMPARIN, C. C.; SANHIEZA, R. M. V.; RITSCHEL, P. S.; CASA, R. T.; SILVA, F. N.; EVERHART, S. E. Characterization of Neofabraea actinidiae and N. brasiliensis as causal agents of apple bull's-eye rot in southern Brazil. Canadian Journal of Plant Pathology, 2018. [online] 10
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional