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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  15/02/2018
Data da última atualização:  15/02/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CONCEIÇÃO, J. L. A.; ANGELOTTI, F.; PEIXOTO, A. R.; GHINI, R.
Afiliação:  JAIME LUIZ ALBUQUERQUE CONCEIÇÃO, UNEB, Juazeiro, BA; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; ANA ROSA PEIXOTO, UNEB, Juazeiro, BA; RAQUEL GHINI, CNPMA.
Título:  Infection by Xanthomonas campestris pv.viticola under temperature increase and carbon dioxide concentrations.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, v. 8, n. 2, p. 214-220, 2017.
DOI:  10.14295/CS.v8i2.1779
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The experiments were carried out under controlled conditions to evaluate the impact of increased temperature and concentration of carbon dioxide on infection of Xanthomonas campestris pv viticola, the causal agent of bacterial canker in Vine seedlings. It proceeded the evaluation of the following epidemiological components: incubation period (PI), severity (SEV) and using that data were calculated the area under the disease progress curve (AUDPC). It used grape seedlings (Italia, Crimson Seedless, Sugraone and Selection 8) inoculated with bacterial suspension (108 CFU mL-1). The experimental design was completely randomized, factorial arrangement 4x4 (cultivar x temperature) and 4x2 (cultivar x carbon dioxide concentration) which was carried out twice. The data were subjected to variance analysis. Increasing temperature reduced bacterium?s incubation period with significant differences between genotypes. For Selection 8 and Crimson temperature increase caused enhancement on severity and AUDPC. For Seleção 8 the incubation period (PI) was extended from 7.93 to 30.18 days when the concentration changed from 390 to 770 μmol/mol. The increased CO2 concentration reduced AACPSD and SEV for Sugraone and Selection 8. The results show that the temperature and carbon dioxide (CO2) concentration of the air may have different effects on bacterial canker of grapevine.
Thesagro:  Cancro bacteriano; Dióxido de carbono; Doença de planta; Uva; Xanthomonas Campestris.
Thesaurus Nal:  Bacterial canker; Carbon dioxide; Climate change.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA16051 - 1UPCSP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  18/12/2019
Data da última atualização:  13/04/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RIBEIRO, V. P.; DINIZ, G. de F. D.; MARRIEL, I. E.; SANTOS, F. C. dos; GOMES, E. A.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.
Afiliação:  VITÓRIA PALHARES RIBEIRO, Universidade Federal de São João del-Rei; GISELE DE FÁTIMA DIAS DINIZ, Universidade Federal de Minas Gerais; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; FLAVIA CRISTINA DOS SANTOS, CNPMS; ELIANE APARECIDA GOMES, CNPMS; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS.
Título:  Atividade das enzimas fosfatases e B-glicosidase como indicadores da qualidade do solo na fazenda Trijunção, no marco entre os Estados da Bahia, Goiás e Minas Gerais no Brasil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE LA CIENCIA DEL SUELO, 22.; CONGRESO URUGUAYO DE SUELOS, 2.; ENCUENTRO DE LA SUCS, 10., 2019, Montevideo. Diversidad productiva: pilar del manejo sostenible de los suelos: [resúmenes]. Montevideo: Sociedad Uruguaya de Ciencia del Suelo, 2019.
Idioma:  Português
Thesagro:  Biologia do Solo; Enzima; Solo.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207374/1/Atividade-enzimas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29063 - 1UPCRA - DD
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