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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
17/01/2018 |
Data da última atualização: |
30/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PACKER, A. P.; RAMOS, N. P.; CABRAL, O. M. R.; SILVA, L. R. da; MOLTOCARO, R. C. R.; BETTANIN, V. C.; MORASI, I. M.; AMARO, A. R. F. V. B. de L.; TEIXEIRA, W. G. |
Afiliação: |
ANA PAULA CONTADOR PACKER, CNPMA; NILZA PATRICIA RAMOS, CNPMA; OSVALDO MACHADO RODRIGUES CABRAL, CNPMA; LUCAS R DA SILVA; RAFAELA C RANGNI MOLTOCARO DUARTE, CNPMA; VIVIANE CRISTINA BETTANIN, CNPMA; IGOR MARTINS MORASI, PUCCAMP; ADEMIR RODRIGO FRANCISCO VICENTE BATISTA DE LIMA AMARO, UFSCar; WENCESLAU GERALDES TEIXEIRA, CNPS. |
Título: |
Management of nitrogen fertilizer to reduce nitrous oxide (N2O) emission and ammonia (NH3) volatilization from coffee plantation. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL PLANT NUTRITION COLLOQUIUM, 18., 2017, Copenhagen. Proceedings book... Copenhagen: International Plant Nutrition Council, 2017. Editors: Andreas Carstensen, Kristian Holst Laursen, Jan Kofod Schjorring. |
Páginas: |
p. 769-770 |
ISBN: |
978-87-996274-0-0 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee is a key global crop and the second most valuable commodity exported by developing countries, worth around US$19 billion in 2015. Counting with the world\'s largest production of coffee, Brazil is the most important player in the area and in 2016 hit the record, reaching a volume of 51.37 million bags, combining Arabica (43.24 million bags) and Robusta (7.98 million bags). For coffee production, nitrogen (N) fertilization is an important practice because it influences directly the productivity and the coffee quality. However, an efficient N fertilization is important economically and environmentally, aiming a reduction in nutrient losses to the environment, while providing optimal crop yield. The main pathways of N losses from the application of fertilizers are the emission of nitrous oxide (N2O), volatilization of ammonia (NH3), leaching of nitrate (NO3 -) and ammonium (NH4 +). In general, the longer the time the N from fertilizer, organic compounds, crop residues, and etc., are available in the soil for the microbiota and without competition from the uptake by plants, the greater the N2O emission and NH3 volatilization. In this work, evaluations were carried out during the 2015/2016 season with the determination of nitrous oxide (N2O) emission and ammonia volatilization (NH3) from the application of 300 kg N ha-1 fertilizer, in the form calcium nitrate (T2), urea (T5), calcium nitrate + ammonium nitrate (T7) and a control treatment without N (T8). |
Palavras-Chave: |
Emissão de gases; Fertilizer losses; Óxido nitroso. |
Thesagro: |
Amônia; Café; Fertilizante nitrogenado; Nitrogênio. |
Thesaurus Nal: |
Ammonia; Gas emissions; Nitrogen fertilizers; Nitrous oxide. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171229/1/2017AA49.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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Volume |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
28/06/2012 |
Data da última atualização: |
17/08/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
LIMA, G. J. M. M. de; PAES, M. C. D.; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA; MARIA CRISTINA DIAS PAES, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
O milho na nutrição animal e humana. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: CRUZ, J. C.; MAGALHAES, P. C.; PEREIRA FILHO, I. A.; MOREIRA, J. A. A. (Ed.). Milho: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2011. cap. 16, p. 239-267. |
Série: |
(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Nutrição; Nutrição animal. |
Thesaurus NAL: |
Nutritive value. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/80988/1/Milho-nutricao.pdf
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Marc: |
LEADER 00733naa a2200181 a 4500 001 1927312 005 2017-08-17 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLIMA, G. J. M. M. de 245 $aO milho na nutrição animal e humana.$h[electronic resource] 260 $c2011 490 $a(Coleção 500 perguntas, 500 respostas). 650 $aNutritive value 650 $aNutrição 650 $aNutrição animal 700 1 $aPAES, M. C. D. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 773 $tIn: CRUZ, J. C.; MAGALHAES, P. C.; PEREIRA FILHO, I. A.; MOREIRA, J. A. A. (Ed.). Milho: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2011. cap. 16, p. 239-267.
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Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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