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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  21/12/2017
Data da última atualização:  30/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PASINI. J; ANTONIOLLI, L. R.; BENDER, R. J.
Afiliação:  Josiane Pasini, Prof. M.e, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Rio Grande do Sul – Campus Bento Gonçalves, IFRS, Bento Gonçalves, RS, Brasil. E-mail: josiane.pasini@bento.ifrs.edu.br; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV; Renar João Bender, Prof. Dr., Departamento de Horticultura e Silvicultura, Faculdade de Agronomia, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, UFRGS, Porto Alegre, RS, Brasil. E-mail: rjbe@ufrgs.br.
Título:  Critical points and magnitude of impacts on the packing line: effect on ripening and quality of "Packham?s Triumph" pears.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, PR, v. 38, n. 3, p. 1265-1276, maio/jun. 2017.
DOI:  10.5433/1679-0359.2017v38n3p12
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pears have a very sensitive epidermis and are prone to signal mechanical blemishes, which result in reduced visual quality and low consumer acceptance. The objective of this work was to identify critical points and the magnitude of impact forces on a packing line at a commercial packinghouse. The effect of injuries on ripening and quality of ´Packham´s Triumph´ pears was also evaluated after cold storage. The packing line was scrutinized on its transfer points, fruit drop heights and cushioning overlays, which allowed to acquire the maximum accelerations on each spot. The maximum acceleration forces were reproduced in the lab with ‘Packham’s Triumph’ pears to evaluate the effects on fruit quality after cold storage. Four critical points were noticed on the packing line: at the transfer from the conveyor belt to the lifting rollers, at the transfer from the lifting rollers to the washing ramp with rotatory brushes, at the entrance to the singulator at the end of the conveyor belt and at the drop from the sizer to the packing stalls. Ripening of ‘Packham’s Triumph’ pears invariably came about during cold storage, and independently of the imposed impacts. The impacts under the circumstances of the test did not affect the quality of ´Packham´s Triumph´ pears kept for up to 120 days at cold storage followed by five days at room temperature. Key words: Pyrus communis L. G forces. Mechanical injuries. Packing line. Peras apresentam epiderme muito sensível e são propensas aos sinais... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Danos mecânicos; Frutas; Injúria mecânica; Linha de beneficiamento e classificação; Linha de classificação e beneficiamento; Mechanical injuries; Packing line; Pera Packham's Triumph; Pyrus communis L Força G; Pyrus communis L G forces.
Thesagro:  Pera; Pyrus Communis.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169533/1/445751259015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17544 - 1UPCAP - DD17.02230
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1.Imagem marcado/desmarcadoBARBIERI, S. F.; PETKOWICZ, C. L. O.; RUTHES, A. C.; GODOY, R. C. B. de; SILVEIRA, J. L. M. Extraction and structural characterization of polysaccharides from gabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa Berg). In: INTERNATIONAL POLYSACCHARIDE CONFERENCE, 4., 2015, Warsaw. Book of abstracts. Lodz: Institute of Biopolymers and Chemical Fibres, 2015. p. 241. EPNOE.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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2.Imagem marcado/desmarcadoBARBIERI, S. F.; PETKOWICZ, C. L. O.; RUTHES, A. C.; GODOY, R. C. B. de; SILVEIRA, J. L. M. Steady and dynamic shear rheological properties of gabiroba pulp (Campomanesia xanthocarpa Berg). In: SIMPÓSIO COMEMORATIVO DOS 50 ANOS DO PROGRAMA DE PÓS-GRADUAÇÃO EM CIÊNCIAS (BIOQUÍMICA) DA UFPR, 2015, Curitiba. Livro de resumos. Curitiba: UFPR, 2015. Dispónivel online.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Florestas.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, K. de; PETKOWICZ, C. L. O.; NAGASHIMA, G. T.; BESPALHOK FILHO, J. C.; VIEIRA, L. G. E.; PEREIRA, L. F. P.; DOMINGUES, D. S. Homeologous genes involved in mannitol synthesis reveal unequal contributions in response to abiotic stress in Coffea arábica. Molecular Genetics and Genomics, v. 289, n. 5, p. 951-963, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B. dos; BUDZINSKI, I. G. F.; MARUR, C. J.; PETKOWICZ, C. L. O.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Expression of three galactinol synthase isoforms in Coffea arabica L. and accumulation of raffinose and stachyose in response to abiotic stresses. Plant Physiology and Biochemistry, v. 49, n. 4, p. 441-448, 2011.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, T. B.; MARUR, C. J.; PETKOWICZ, C. L. O.; REICHER, F.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Galactinol synthase expression by heat stress in Coffea arabica L. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22., 2008, Campinas.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Café.
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