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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
25/07/2017 |
Data da última atualização: |
16/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ALMEIDA NETO, M. A.; SANTOS, J. M. B. dos; BASTOS, D. C.; CALGARO, M.; CARVALHO, I. R. B. de. |
Afiliação: |
MANOEL ALVES DE ALMEIDA NETO, UNIVERSIDADE DE PERNAMBUCO; JÉSSICA MEDEIROS BARBOSA DOS SANTOS, UNIVERSIDADE DE PERNAMBUCO; DEBORA COSTA BASTOS, CPATSA; MARCELO CALGARO, CPATSA; ITAMARA RAYANNY BESSA DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO. |
Título: |
Características físico-químicas do pomelo Star Ruby (Citrus paradisi Macfad) sobre os porta-enxertos Limão Cravo e Índio. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 12., 2017, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2017. |
Páginas: |
p. 63-68 |
Série: |
(Embrapa Semiárido. Documentos, 279). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esse trabalho tem como objetivo realizar a caracterização físico-química do pomelo Star Ruby sobre os porta-enxertos Limão Cravo e Índio no estádio de maturação maduro. |
Palavras-Chave: |
Caracterização físico-química; Citros; Grapefruit; Star Ruby. |
Thesagro: |
Limão; Limão Cravo; Maturação; Pomelo; Porta Enxerto. |
Thesaurus Nal: |
Citrus. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162073/1/Artigo-8.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
17/12/2019 |
Data da última atualização: |
13/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BERNARDO, A. P. da S.; SILVA, A. C. M. da; FRANCISCO, V. C.; RIBEIRO, F. A.; NASSU, R. T.; CALKINS, C. R.; NASCIMENTO, M. da S.; PFLANZER, S. B. |
Afiliação: |
Ana Paula da Silva Bernardo, UNICAMP; Astrid Caroline Muniz da Silva, UNICAMP; Vanessa Cristina Francisco, UNESP; Felipe A. Ribeiro, University of Nebraska; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; Chris R. Calkins, University of Nebraska; Maristela da Silva do Nascimento, UNICAMP; Sérgio Bertelli Pflanzer, UNICAMP. |
Título: |
Effects of freezing and thawing on microbiological and physical-chemical properties of dry-aged beef. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 161, 108003, mar. 2020. |
Páginas: |
9 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.108003 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the effects of freezing, prior to and after dry aging, on the microbiological and physical-chemical quality of beef. Strip loins (n = 24) from 12 carcasses were assigned to four treatments: non-frozen dry aging (Dry); dry aging, steak fabrication, freezing and slow thawing (Dry + ST); freezing, fast thawing (FT; 20 °C/15 h) and dry aging (FT + Dry); freezing, slow thawing (ST; 4°C / 48h) and dry aging (ST + Dry). Freezing conditions were - 20°C/28 days and dry aging conditions were 2°C/70% relative humidity, for 28 days. Freezing prior to dry aging did not affect the microbial counts compared to Dry. However, FT + Dry and ST + Dry increased (16%) total process loss (P < .05) compared to Dry and Dry+ST. Moreover, freezing changed volatile compounds profile. Thus, freezing prior to dry aging was not a feasible process due to increased process loss, while freezing after dry aging was considered a viable alternative to preserve the steaks without compromising beef physical-chemical traits. |
Palavras-Chave: |
Dry-aged beef; Microbiological beef quality. |
Thesaurus NAL: |
Freezing; Thawing; Volatile compounds. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/213573/1/EffectsFreezingThawing-OK.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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