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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/01/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NUNES, C. C.; ALVES, S. A. M.; BOGO, A.; CASA, R. T.; CZERMAINSKI, A. B. C.; SILVA, F. N. da.
Afiliação:  Claudia C. Nunes, Centro de Ciências Agroveterinárias-CAV, Universidade do Estado de Santa Catarina (UDESC), 88520-000 Lages, SC, Brazil; SILVIO ANDRE MEIRELLES ALVES, CNPUV; Amauri Bogo, Centro de Ciências Agroveterinárias-CAV, Universidade do Estado de Santa Catarina (UDESC), 88520-000 Lages, SC, Brazil; Ricardo T. Casa, Centro de Ciências Agroveterinárias-CAV, Universidade do Estado de Santa Catarina (UDESC), 88520-000 Lages, SC, Brazil; ANA BEATRIZ COSTA CZERMAINSKI, CNPUV; Fabio N. da Silva, Centro de Ciências Agroveterinárias-CAV, Universidade do Estado de Santa Catarina (UDESC), 88520-000 Lages, SC, Brazil.
Título:  Optimal conditions for conidial germination and infection of European pear leaves by Diplocarpon mespili.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Tropical Plant Pathology, v. 41, n. 2, p. 78-83, April 2016.
DOI:  10.1007/s40858-016-0070-z
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The epidemiology of Entomosporium leaf spot (ELS) affecting European pear is poorly understood, which limits the development of an effective management strategy. In vitro assays were conducted to study the effect of temperature levels (5, 10, 15, 20, 25, and 30 °C) on Diplocarpon mespili conidial germination evaluated at different incubation times (0, 2, 4, 6, 8, 12, 24, and 48 h). Inoculation experiments were conducted to assess the effect of leaf wetness duration (0, 6, 12, 24, and 48 h) under constant temperature (20 °C) on ELS disease severity on leaves of cultivar ?Rocha?. The temperature × time interaction significantly affected conidial germination in both experiments and a response surface model was fitted to percent conidial germination data. The optimal temperature for conidial germination was estimated at 20 °C. The incubation period was estimated at 4 days for all leaf wetness durations, excepting the ?zero? duration for which no infection occurred. A minimum of 6 h of leaf wetness duration was required for D. mespili infection. Severity reached maximum values after 24 h of leaf wetness duration. A linear regression model described ELS severity increase over time in the absence of reinfection conditions and a monomolecular model described the increase of disease severity influenced by leaf wetness duration in both experiments.
Palavras-Chave:  Fabraea leaf spot; Monocyclic component.
Thesagro:  Pyrus Communis.
Thesaurus Nal:  Epidemiology.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153156/1/CZERMAINSKI-TropPlantPatology-v41-p78-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
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CNPUV17049 - 1UPCAP - DD632.3
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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