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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NASCIMENTO, A.; SOUZA, J.; COSTA, A.; SANTOS, S.; LINHARES, M.; DUTRA, M.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  Antonio Nascimento, Master Student, University of Bahia Estate, Juazeiro, BA, Brazil; Joyce Souza, Master Student, University of Bahia Estate, Juazeiro, BA, Brazil; Ayrlan Costa, Graduate Student, IF Sertão, Petrolina, PE, Brazil; Sabrina Santos, Master Student, University of Bahia Estate, Juazeiro, BA, Brazil; Maria Linhares, Graduate Student, IF Sertão, Petrolina, PE, Brazil; Maria Dutra, Master Student, University of Bahia Estate, Juazeiro, BA, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA.
Título:  Enological potential of Chardonnay (Vitis vinifera L.) in tropical climate in the Northeastern of Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts...Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016.
Páginas:  p. 36.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The vine is a plant that adapts to the most different conditions of climate and soil, being the climate variability in the different wine regions of the world, one of the factors responsible for much of the diversity of grapes and wines. In the region of Chapada Diamantina, state Bahia, in Morro do Chapéu city, it was installed an observation unit to study the adaptation of different vines (Vitis vinifera L.) as alternative for the production of commercial fine wines. The region is situated at 11 ° 33 '11' 'S and 41 ° 09' 27 '' W, altitude of 1,100 meters, with climate classified as tropical of altitude (Torres et al., 2013). Given this context, the objective of this study was to evaluate the enological potential of the Chardonnay varietal wine in 2013, 2014 and 2015 vintages.
Palavras-Chave:  Brasil; Chardonnay; Nordeste (BR); Potencial enológico.
Thesagro:  Clima Tropical; Uva; Vitis vinifera.
Thesaurus Nal:  Climate; Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152803/1/Giuliano-p36-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16971 - 1UPCRA - DD
CPATSA56264 - 1UMTRA - DD
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Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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