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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/01/2017
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PEREIRA, G. E.; COSTA, A.; SOUZA, J.; LINHARES, M.; SANTOS, S.; PRUDÊNCIO, M.; NASCIMENTO, A.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV / CPATSA; Ayrlan Costa, Graduate Student, IF Sertão, Petrolina - PE; Joyce Souza, Master Student, University of Bahia Estate/Embrapa, Juazeiro-BA; Maria Linhares, Graduate Student, IF Sertão, Petrolina-PE; Sabrina Santos, Master Student, University of Bahia Estate/Embrapa, Juazeiro-BA; Maria Prudêncio, Master Student, University of Bahia Estate/Embrapa, Juazeiro-BA; Antônio Nascimento, Master Student, University of Bahia Estate/Embrapa. Juazeiro-BA, Brazil.
Título:  Effects of different winemaking processes on enological characteristics of tropical wines in Brazil.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016.
Páginas:  P. 25.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tropical wines started being produced 30 years ago. The wine production in the São Francisco Valley-SFV, Northeast of Brazil, located in a tropical semi-arid climate, needs technologies to allow vines to be produced throughout the year. In this region, grapes are harvested according to the enologist demand and wines have been elaborated differently in many seasons, showing typical characteristics according to the month of the year. A specific characteristic of the grape bunches produced in the SFV have pointed to different visual presentation, as compared to bunches produced in other regions. Bunches stems have been harvested green, even in different seasons, as compared to other regions, where bunches have lignification and brown top.
Palavras-Chave:  Brasil; Produção de vinho; Vinho tropical; Vitivinicultura.
Thesagro:  Uva; VINHO; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/152789/1/Giuliano-p25-Book-of-Abstracts-ISTW-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV16967 - 1UPCRA - DD
CPATSA56257 - 1UMTRA - DD
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Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
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