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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  20/10/2016
Data da última atualização:  01/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MEIRELLES, S. L. C.; MOKRY, F. B.; ESPASANDIN, A. C.; DIAS, M. A. D.; BAENA, M. M.; REGITANO, L. C. de A.
Afiliação:  SARAH LAGUNA CONCEIÇÃO MEIRELLES, UFLA; FABIANA BARICHELLO MOKRY, UFSCAR; ANA CAROLINA ESPASANDIN, UNIVERSITY OF THE REPUBLIC-SCHOOL OF AGRONOMY, URUGUAY; MARCO AURÉLIO DESSIMONI DIAS, UFLA; M. M. BAENA, UFLA; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Genetic parameters for carcass traits and body weight using a Bayesian approach in the Canchim cattle.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v.15, n.2, june 2016.
Volume:  15
DOI:  10.4238/gmr.15027471
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Correlation between genetic parameters and factors such as backfat thickness (BFT), rib eye area (REA), and body weight (BW) were estimated for Canchim beef cattle raised in natural pastures of Brazil. Data from 1648 animals were analyzed using multi-trait (BFT, REA, and BW) animal models by the Bayesian approach. This model included the effects of contemporary group, age, and individual heterozygosity as covariates. In addition, direct additive genetic and random residual effects were also analyzed. Heritability estimated for BFT (0.16), REA (0.50), and BW (0.44) indicated their potential for genetic improvements and response to selection processes. Furthermore, genetic correlations between BW and the remaining traits were high (P > 0.50), suggesting that selection for BW could improve REA and BFT. On the other hand, genetic correlation between BFT and REA was low (P = 0.39 ± 0.17), and included considerable variations, suggesting that these traits can be jointly included as selection criteria without influencing each other. We found that REA and BFT responded to the selection processes, as measured by ultrasound. Therefore, selection for yearling weight results in changes in REA and BFT.
Palavras-Chave:  Composição da raça; Espessura do toucinho; Olho de lombo; Seleção animal.
Thesagro:  Gado.
Thesaurus Nal:  Cattle.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149407/1/Genetic-parameters-for-carcass-traits-and-body-weight-using-a-Bayesian-approach-in-the-Canchim-cattle.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE23836 - 1UPCAP - DDPROCI-2016.00108MEI2016.00152

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1.Imagem marcado/desmarcadoMEIRELLES, S. L. C.; MOKRY, F. B.; ESPASANDIN, A. C.; DIAS, M. A. D.; BAENA, M. M.; REGITANO, L. C. de A. Genetic parameters for carcass traits and body weight using a Bayesian approach in the Canchim cattle. Genetics and Molecular Research, v.15, n.2, june 2016. 15
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
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