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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  08/03/2016
Data da última atualização:  08/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MOREIRA, A.; SFREDO, G. J.; MORAES, L. A. C.; FAGERIA, N. K.
Afiliação:  ADONIS MOREIRA, CNPSO; GEDI JORGE SFREDO, CNPSO; LARISSA ALEXANDRA CARDOSO MORAES, CNPSO; NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Agronomic efficiency of two types of lime and phosphate fertilizer sources in Brazilian Cerrado soils cultivated with soybean.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, New York, v. 45, n. 17, p. 2319-2330, 2014.
DOI:  10.1080/00103624.2014.932372
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  With the increase in phosphate fertilizer prices, there is a need to find lower-cost alternatives that are as efficient as soluble sources such as single (SSP) and triple superphosphate (TSP). In Brazil?s northern and northeastern regions, there are reserves of igneous rocks with low solubility containing high concentrations of total phosphorus (P) that can be used to produce fertilizers, such as thermalphosphates. To assess the efficiency of sources of P and two types of lime on soybean yield, a field experiment was carried out in an area with dystrophic Red Latosol (Oxisol) in a Cerrado region in the southern part of Maranhão State. The experimental design was randomized blocks in a 2 × 3 × 4 factorial scheme, with four replicates. The treatments were two types of lime [calcitic (CL) (<5 dag kg-1 of MgO) and dolomitic (DL) (>13 dag kg-1 of MgO)], three phosphate fertilizer sources [triple superphosphate (TSP), ?Yoorin? thermalphosphate (YT), and experimental thermalphosphate (ET)], and four rates of phosphorus pentoxide (P2O5; 0, 100, 200, and 300 kg ha-1). After 2 years of cultivation, the application of DL resulted in greater soybean yields than the application of CL. The two lime types influenced the pH, carbon (C), calcium (Ca), and magnesium (Mg) concentrations as well as the Ca/Mg, Ca/K, and Mg/K ratios in the soil. With respect to sources of P, the YT applied in the soil with DL produced an agronomic efficiency index (AEI) similar to that of TSP, whereas in the soil... Mostrar Tudo
Thesagro:  Calcário; Cerrado; Fertilizante fosfatado; Manejo do solo; Soja.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140745/1/CNPAF-2014-am.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF34087 - 1UPCAP - DD20142014
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/12/2013
Data da última atualização:  22/09/2014
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  FREITAS, D. de G. C.; JANTALIA, C. P.; MATTOS, C. T. G. B.; FERREIRA, J. C. S.; FREITAS, S. C. de; NASCIMENTO, L. da S. de M. do; BORGUINI, R. G.; BATISTA, J. N.
Afiliação:  DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; CLAUDIA TORRES GOMES BRAUNS MATTOS, CTAA; JOSE CARLOS SA FERREIRA, CTAA; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; JOSIMAR NOGUEIRA BATISTA, UFRRJ.
Título:  Qualidade de tomate cereja cultivado com fertilizante nitrogenado de eficiência aumentada.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2013.
Páginas:  5 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 191).
ISSN:  0103-5231
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi avaliar o impacto na qualidade nutricional e sensorial de tomates cereja pelo uso de tecnologia de fertilizante nitrogenado com eficiência aumentada (ureia granulada com zeólita cubana), já validada agronomicamente em projetos de pesquisa componentes da rede FERTIBRASIL da Embrapa.
Palavras-Chave:  Tomate cereja.
Thesagro:  Fertilizante nitrogenado; Qualidade; Tomate.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99572/1/2013-CTE-0191.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12029 - 1UMTFL - PPCTE 01912013.00008
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1.Imagem marcado/desmarcado5150289, TENNESSEE FARM AND HOME SCIENCE, University of Tennessee. Agricultural Experiment Station, Knoxville-TN
Biblioteca(s): Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Meio-Norte.
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