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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
15/10/2015 |
Data da última atualização: |
01/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASCIMENTO FILHO, E. C. do; SANTOS, J. C. da S.; BORGES, A. L. |
Afiliação: |
EDSON CARVALHO DO NASCIMENTO FILHO; JEAN CLEBER DA SILVA SANTOS; ANA LUCIA BORGES, CNPMF. |
Título: |
Produtividade de variedades de bananeiras cultivadas em sistema orgânico. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMANA DE ATUALIZAÇÃO EM CIÊNCIAS AGRÁRIAS AMBIENTAIS E BIOLÓGICAS, 1., 2014, Cruz Das Almas, BA. Produção e equilíbrio ambiental: anais. Cruz Das Almas, BA: UFRB, 2014. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A banana (Musa spp) ocupa a 23 posição em volume de produção (6,9 milhões de toneladas) e área cultivada (490 mil hectares) dentre as fruteiras. É a fruta mais consumida no Brasil e no mundo na forma natural (fresca), tanto por ser produzida em todos os países tropicais quanto por seu valor nutricional. |
Thesagro: |
Adubo orgânico; Banana. |
Thesaurus Nal: |
Organic fertilizers. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131146/1/Produtividade-de-variedades0001.pdf
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Marc: |
LEADER 00962nam a2200169 a 4500 001 2026430 005 2016-03-01 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO FILHO, E. C. do 245 $aProdutividade de variedades de bananeiras cultivadas em sistema orgânico.$h[electronic resource] 260 $aIn: SEMANA DE ATUALIZAÇÃO EM CIÊNCIAS AGRÁRIAS AMBIENTAIS E BIOLÓGICAS, 1., 2014, Cruz Das Almas, BA. Produção e equilíbrio ambiental: anais. Cruz Das Almas, BA: UFRB$c2014 520 $aA banana (Musa spp) ocupa a 23 posição em volume de produção (6,9 milhões de toneladas) e área cultivada (490 mil hectares) dentre as fruteiras. É a fruta mais consumida no Brasil e no mundo na forma natural (fresca), tanto por ser produzida em todos os países tropicais quanto por seu valor nutricional. 650 $aOrganic fertilizers 650 $aAdubo orgânico 650 $aBanana 700 1 $aSANTOS, J. C. da S. 700 1 $aBORGES, A. L.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
05/11/2021 |
Data da última atualização: |
05/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, E. G. dos S. O.; ANAYA, K.; BEZERRA, M. de F.; BORBA, L. H. F.; BARBOSA, I. de M.; OLIVEIRA, J. P. F. de; URBANO, S. A.; MACÊDO, C. S.; LIMA JÚNIOR, D. M. de L.; GAMA, M. A. S. da; RANGEL, A. H. do N. |
Afiliação: |
EMERSON GABRIEL DOS SANTOS OLIVEIRA SILVA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; KATYA ANAYA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; MARIA DE FÁTIMA BEZERRA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; LUIS HENRIQUE FERNANDES BORBA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; IDIANA DE MACÊDO BARBOSA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; JULIANA PAULA FELIPE DE OLIVEIRA, Universidade Federal de Campina Grande; STELA ANTAS URBANO, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; CLÁUDIA SOUZA MACÊDO, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; DORGIVAL MORAIS DE LIMA JÚNIOR, Universidade Federal de Alagoas; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL; ADRIANO HENRIQUE DO NASCIMENTO RANGEL, Universidade Federal do Rio Grande do Norte. |
Título: |
Physicochemical characterization and Brix in Jersey cow colostrum in tropical conditions. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Agriculture and Biology, v. 26, n. 1, p. 139-144, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.17957/IJAB/15.1818 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the nutritional composition (fat, total protein, casein, defatted dry extract, total solids and vitamin A), refractometry and pH of Jersey cow colostrum and correlations between Brix degree and colostrum constituents. Colostrum samples were collected from Jersey cow in the fifth milking after calving. Samples were identified and refrigerated until analysis. Data were subjected to analysis of variance and a descriptive analysis, while differences between milk were compared by the Duncan?s test (P < 0.05) using the SAS version 9.0 software program. Pearson correlations were then performed between Brix grade and bovine colostrum constituents. The fat, total protein, casein, total solid and Brix percentage of the colostrum gradually decreased from the first to the fifth milking, while the lactose content increased. Positive correlations were observed between Brix values and protein, casein, total solids and defatted dry extract contents, while lactose was negatively correlated. The rapid reduction in Brix means and protein concentrations after delivery demonstrates the importance of administer colostrum in the shortest period after birth. © 2021 Friends Science Publishers |
Thesagro: |
Bovino; Colostro; Eficiência Nutricional; Imunização; Imunoglobulina. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227440/1/Physicochemical-characterization.pdf
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Marc: |
LEADER 02202naa a2200313 a 4500 001 2135825 005 2021-11-05 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.17957/IJAB/15.1818$2DOI 100 1 $aSILVA, E. G. dos S. O. 245 $aPhysicochemical characterization and Brix in Jersey cow colostrum in tropical conditions.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe objective of this study was to evaluate the nutritional composition (fat, total protein, casein, defatted dry extract, total solids and vitamin A), refractometry and pH of Jersey cow colostrum and correlations between Brix degree and colostrum constituents. Colostrum samples were collected from Jersey cow in the fifth milking after calving. Samples were identified and refrigerated until analysis. Data were subjected to analysis of variance and a descriptive analysis, while differences between milk were compared by the Duncan?s test (P < 0.05) using the SAS version 9.0 software program. Pearson correlations were then performed between Brix grade and bovine colostrum constituents. The fat, total protein, casein, total solid and Brix percentage of the colostrum gradually decreased from the first to the fifth milking, while the lactose content increased. Positive correlations were observed between Brix values and protein, casein, total solids and defatted dry extract contents, while lactose was negatively correlated. The rapid reduction in Brix means and protein concentrations after delivery demonstrates the importance of administer colostrum in the shortest period after birth. © 2021 Friends Science Publishers 650 $aBovino 650 $aColostro 650 $aEficiência Nutricional 650 $aImunização 650 $aImunoglobulina 700 1 $aANAYA, K. 700 1 $aBEZERRA, M. de F. 700 1 $aBORBA, L. H. F. 700 1 $aBARBOSA, I. de M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. P. F. de 700 1 $aURBANO, S. A. 700 1 $aMACÊDO, C. S. 700 1 $aLIMA JÚNIOR, D. M. de L. 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aRANGEL, A. H. do N. 773 $tInternational Journal of Agriculture and Biology$gv. 26, n. 1, p. 139-144, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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