Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Semiárido; Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  11/03/2014
Data da última atualização:  21/09/2015
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  IÑIGUEZ ROJAS, L. (ed.).
Afiliação:  Luis Iñiguez Rojas.
Título:  La producción de rumiantes menores en las zonas áridas de Latinoamerica.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, ICARDA: IFAD, 2013.
Páginas:  564 p.
Descrição Física:  il. color.
ISBN:  978-85-7035-229-3
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  Introducción ? Capítulo 1: La problemática de la producción de rumiantes menores em las Zonas áridas de Latinoamérica y limitaciones para el cambio tecnológico ? Luis Iñiguez Rojas; El contexto de la producción: la vegetación nativa, base de los recursos naturales, tipos de sistemas de producción y mercados ? Capítulo 2: Descrición y problemática de los tipos de vegetación nativa em los sistemas de producción ovina y caprina em el Semiárido brasileño / João Ambrósio de Araújo Filho; Capítulo 3: Descripción y problemática de los tipos de vegetación nativa em los sistemas de producción de miniantes menores de las Aonas Áridas y Semiáridas em México / Ramón Gutiérrez Luna; Capítulo 4: Los sitemas de producción de rumiantes menores em el Semiárido bralineño y sus limitantes productivas / Evandro Vasconcelos Holanda Júnior, Vinícius Pereira Guimarães, Juan Diego Ferelli de Souza; Capítulo 5: Los sistemas de producción de rumiantes menores em México y sus limitantes productivas / Francisco Echavarría Cháirez, Wlater Gómez Ruiz; Capítulo 6: Mercados y oportunidades para los sistemas de producción de rumiantes menores em el Semiárido brasileño / Evandro Vasconcelos Holanda Júnior, Vinícius Pereira Guimarães, Juan Diego Ferelli de Souza; Capítulo 7: Mercados y oportunidades para los sistemas de producción de caprinos em México / Walter Jorge Gpomez Ruiz, Francisco Echavarría Cháirez, Juan Manuel Pinos-Rodríguez, Juan Rogelio Aguirre Rivera, Enrique Villegas Valladares, Aden Aw-H... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  América Latina; Camelido; Comercialización; Feeding stuffs; Mejoramiento genético; Nutrición animal; Semiárido.
Thesagro:  Alimento para animal; Caatinga; Caprino; Comercialização; Melhoramento genético animal; Mercado; Nutrição animal; Ovino; Reprodução animal; Sistema de produção.
Thesaurus Nal:  Animal breeding; Animal nutrition; Animal reproduction; Arid zones; Goats; Latin America; Markets; Sheep.
Categoria do assunto:  --
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE64480 - 1EMBLV - PPCNPCI56p2020.00046
CNPC27954 - 1UPELV - PP636.3I56p2014.04600
CNPSA20229 - 1EMBLV - PP636.3I256p2015.06257
CPACT17547 - 1EMBLV - PP636.3I56p2014.05410
CPATSA57328 - 1EMBLV - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  01/11/2017
Data da última atualização:  28/06/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  CONZ, R. F.; ABBRUZZINI, T. F.; ANDRADE, C. A.; MILORI, D. M. B. P.; CERRI, C. E. P.
Afiliação:  DEBORA MARCONDES BASTOS PEREIRA, CNPDIA.
Título:  Effect of pyrolysis temperature and feedstock type on agricultural properties and stability and biochars.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: AGRICULTURAL SCIENCES, n. 8, p. 914-933, 2017.
ISSN:  2156-8561
DOI:  10.4236/as.2017.89067
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pyrolysis temperature and feedstock type used to produce biochar influence the physicochemical properties of the obtained product, which in turn display a range of results when used as soil amendment. From soil carbon (C) sequestration strategy to nutrient source, biochar is used to enhance soil properties and to improve agricultural production. However, contrasting effects are observed from biochar application to soil results from a wide range of biochar?s properties in combination with specific environmental conditions. Therefore, elucidation on the effect of pyrolysis conditions and feedstock type on biochar properties may provide basic information to the understanding of soil and biochar interactions. In this study, biochar was produced from four different agricultural organic residues: Poultry litter, sugarcane straw, rice hull and sawdust pyrolysed at final temperatures of 350°C, 450°C, 550°C and 650°C. The effect of temperature and feedstock type on the variability of physicochemical properties of biochars was evaluated through measurements of pH, electrical conductivity, cation exchange capacity, macronutrient content, proximate and elemental analyses, Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) and thermogravimetric analyses. Additionally, an incubation trial was carried under controlled conditions to determine the effect of biochar stability on CO2-eq emissions. Results showed that increasing pyrolysis temperature supported biochar stability regardless of feedst... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Biocarvão; C Sequestration; Char; Characterization; GHC; GHG; Organic C; Organic carbon; Pirólise.
Thesaurus NAL:  Biochar; Carbon sequestration; Pyrolysis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166008/1/PROCI-17-Effect-of-pyrolysis-temperature....pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/167469/1/2017AP22.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA16340 - 1UPCAP - DDPROCI.17-00502017.0050
CNPMA15870 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional