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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
28/08/2015 |
Data da última atualização: |
19/07/2017 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
LORINI, I.; KRZYZANOWSKI, F. C.; FRANÇA-NETO, J. de B.; HENNING, A. A.; HENNING, F. A. |
Afiliação: |
IRINEU LORINI, CNPSO; FRANCISCO CARLOS KRZYZANOWSKI, CNPSO; JOSE DE BARROS FRANCA NETO, CNPSO; ADEMIR ASSIS HENNING, CNPSO; FERNANDO AUGUSTO HENNING, CNPSO. |
Título: |
Manejo integrado de pragas de grãos e sementes armazenados. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Páginas: |
81 p. |
Descrição Física: |
il. color. |
ISBN: |
978-85-7035-471-6 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Manejo integrado de pragas. Principais pragas de grãos e sementes armazenadas. Limpeza e higienização das instalações de unidades armazenadoras. Métodos de controle de pragas. Métodos químicos. Métodos biológicos. Resistência de pragas a inseticidas. Monitoramento de pragas na massa de grãos. |
Palavras-Chave: |
Armazenagem e pós-colheita; Manejo de pragas; MIP; Semente armazenada. |
Thesagro: |
Armazenamento; Controle integrado; Praga; Praga de Planta; Semente. |
Thesaurus Nal: |
Storage pests. |
Categoria do assunto: |
-- O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129311/1/Livro-pragas.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/09/2022 |
Data da última atualização: |
14/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ORNELLAS, F. L. S.; SOUSA, A. O. de; PIROVANI, C. P.; ARAÚJO, M. do N; COSTA, D. S. da; DANTAS, B. F.; BARBOSA, R. M. |
Afiliação: |
FÁBIO LUIZ SANTOS ORNELLAS, Universidade Estadual de Santa Cruz; AURIZANGELA OLIVEIRA DE SOUSA, Universidade Federal do Oeste da Bahia; CARLOS PRIMINHO PIROVANI, Universidade Estadual de Santa Cruz; MARCELO DO NASCIMENTO ARAÚJO; DENIS SANTIAGO DA COSTA, Instituto Federal de Mato Grosso do Sul; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA; RAFAEL MARANI BARBOSA, Universidade Estadual de Santa Cruz. |
Título: |
Gene expression, biochemical and physiological activities in evaluating melon seed vigor through ethanol release. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, v. 261, 108884, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.scienta.2019.108884 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of the present study was to establish parameters to evaluate melon seeds vigor by ethanol release test using a modified ethylometer and correlate with physiological seed quality, gene expression and enzyme activities alterations. To perform this trial, six seeds lots of yellow melon were submitted to determinations such as moisture content, germination assay and vigor tests. 25 and 50 seeds soaked with 0.5 mL of distilled water and tested after 1, 2, 3, 4, 5, 6 and 24 h at 40 °C. After 0, 6 and 24 h of imbibition, the high and low vigor lots were evaluated for the following enzyme activity: superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), guaiacol peroxidase (GPX), ascorbate peroxidase (APX) and alcoholic dehydrogenase (ADH). Accumulation of ADH protein was verified using Western Blotting hybridization technique with the primary Anti-ADH antibody. The release of ethanol in 25 seeds, soaked in 0.5 mL of distilled water for 6 h, proved efficient for vigor evaluation and can be related to other traditionally used tests. Enzyme activity varied according to the vigor of the seed lot. For the protein profile, there was variation in the accumulation of proteins of specific molecular weights throughout the soaking periods. There was also variation in expression according to accumulation of ADH protein. The biochemical and molecular tests corroborate with the establishment of the ethanol test as an additional tool to evaluate seed vigor. |
Palavras-Chave: |
Etilômetro; Vigor de sementes de melão. |
Thesagro: |
Cucumis Melo; Enzima; Germinação; Melão; Semente. |
Thesaurus NAL: |
Enzymes; Seed germination. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146419/1/Gene-expression-biochemical-and-physiological-2020.pdf
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Marc: |
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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