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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/03/2015
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.
Afiliação:  ALESSA SIQUEIRA DE OLIVEIRA DOS SANTOS; FABIANO FREIRE COSTA, UFJF; WESLEY TINOCO ESTEVES; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; MARCO ANTÔNIO MOREIRA FURTADO, UFJF; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL.
Título:  Linearization of the Bradford protein assay to application in cow milk proteins quantification by UV-Vis spectrophotometry method.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, v. 69, n. 6, p. 415-423, 2014.
DOI:  https://doi.org/10.14295/2238-6416.v69i6.350
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Reliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the linearity of calibration curves obtained from different proteins (blood serum albumin-BSA, α-LA, β-LG, caseins (CN): αs, β and κ-CAS) with the reagent of Bradford. Comercial UHT skimmed bovine milk was analyzed for the determination of total protein using the Bradford method by reading at 595 nm. The determination of the concentrations of total milk protein was achieved by linear regression. The Bradford method showed a high sensitivity for the determination of total proteins in bovine milk dilution 1:25 to values closer to those obtained by the Kjeldahl method. The results showed that the calibration curve of standard proteins β-CN and BSA obtained better linearity with less variation in the absorbance measurements for the determination of total protein of milk.
Palavras-Chave:  Bovine; BSA; Proteins quantification; Skimmed milk; Spectrophotometry.
Thesaurus Nal:  beta-casein.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120712/1/Cnpgl-2014-RevILCT-Linearization.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL21744 - 1UPCAP - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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