Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  20/11/2014
Data da última atualização:  31/10/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LUNZ, A. M. P.; SALES, F. de; FIAME, J. B.
Afiliação:  AURENY MARIA PEREIRA LUNZ, CPAF-AC; FRANCISCO DE SALES, CPAF-AC; Jéssica B. Fiame, Universidade Federal do Acre (Ufac).
Título:  Productivity of Conilon coffee in agroforestry system and monocrop in the Brazilian Amazon.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS IN AGROFORESTRY, 3., 2014, Delhi. Anais... Delhi: ICAR; World Agroforestry Centre, 2014.
ISBN:  978-92-9059-372-0
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Due to the economic, social and environmental advantages of agroforestry systems, its adoption in the Amazon can be one of the alternatives of promoting the sustainability of agricultural production in this region. The objective of this work was to evaluate the effect of two coffee crop systems (monocrop and agroforestry system) on the productivity of different cultivars of conilon coffee (Coffea canephora). The research was conducted at Embrapa Acre, in Rio Branco-Acre, Brazil (10º1'30"S, 67º42'18"W, 160 m of altitude). A randomized complete block design was used in split plot, with six treatments and six replications. Plots were represented by coffee crop systems and subplots by conilon coffee cultivars (BRS-Ouro Preto, Robusta Tropical and Espirito Santo), with 14 coffee plants per subplot. The agroforestry system was composed of coffee, açaí (Euterpe oleraceae), andiroba (Carapa guianensis) and banana (Musa sp). Production coffee data was related to the first harvest. They were subjected to variance analysis in the SISVAR software and means were compared by Tukey test at 5% probability. There was no interaction between the factors studied. The cropping systems had no influence on the processed coffee productivity. However, there were significant differences in productivity among the studied coffee cultivars. Cultivars BRS-Ouro Preto and Robusta Tropical were the most productive and did not differ among themselves, with an average productivity of 0.59 and 0.52 kg of proce... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amazônia brasileira; Café conilon; Sistema agrofloretal em monocultivo.
Thesagro:  Produtividade.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113124/1/25321.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-AC25321 - 1UPCRA - DDPL 14312014.00471
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLUNZ, A. M. P.; SALES, F. de; FIAME, J. B. Productivity of Conilon coffee in agroforestry system and monocrop in the Brazilian Amazon. In: WORLD CONGRESS IN AGROFORESTRY, 3., 2014, Delhi. Anais... Delhi: ICAR; World Agroforestry Centre, 2014.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Acre.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional