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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCAVALCANTI, N. de B.; RESENDE, G. M. de; BRITO, L. T. de L. Irrigação suplementar do imbuzeiro (Spondias tuberosa Arruda). Engenharia Ambiental, v. 8, n. 2, p. 252-264, abr. /jun. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  20/03/2014
Data da última atualização:  13/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MOREIRA FILHO, M. A. M.; ALVES, A. A.; VALE, G. E. S. do; MOREIRA, A. L.; ROGERIO, M. C. P.
Afiliação:  Miguel Arcanjo Moreira Filho, Pós-Graduação - Universidade Federal do Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brasil; Arnaud Azevêdo Alves, Pós-Graduação - UFPI - Teresina, PI, Brasil; George Emanuel Silva do Vale; Antonia Leidiana Moreira; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC.
Título:  Nutritional value of hay from maize-crop stubble ammoniated with urea.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 44, n. 4, p. 893-901, out./dez., 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this research was to evaluate the chemical composition and in situ degradability of hay stubble from a maize crop fertilized with 40; 120 or 200 kg N ha-1, ammoniated with urea. To evaluate in situ degradability, 4 g samples were incubated in nylon bags in the rumen of cattle for 6; 24 and 72 hours. The levels of acid detergent fiber (35.4% DM) and acid detergent insoluble nitrogen (18.5% of total N) decreased, resulting in 32.7% of DM and 9.6% of the total N, and crude protein (CP) increased from 5.2 to 9.7% of DM as a result of the ammoniation with urea. The degradation of dry matter (48.7%), CP (56.5%) and neutral detergent fiber (33.6%) increased with ammoniation, averaging 54.5 and 75.4, and 38.4% respectively, but was not influenced by interaction fertilization x ammoniation x incubation time. The soluble fraction of DM and CP increased with ammoniation, and the degradation rate of b fraction was greater than 2% h-1. The ammoniation of the hay of stubble of maize-crop fertilized with 40 or 120 kg N ha-1 resulted in reduction of NDF content, fraction of the feed which best represents the cell wall. The protein content, in-situ degradability and the kinetics of dry-matter and protein degradation of the hay of stubble of maize-crop were increased by ammoniation with urea (3% in DM basis) and fertilization. [Valor nutritivo do feno de restolho da cultura do milho amonizado com ureia]. Resumo: Esta pesquisa objeti... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ammoniation; Amonização; Degradabilidade in situ; Feno amonizado; Hay ammoniated; Maize; Nutritional value; Restolho de cultura.
Thesagro:  Alimentação; Alimento para animal; Forragem; Milho; Nutrição animal; Ureia; Valor nutritivo.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Catch crops; Crop residues; Degradation; Feeds; Forage; Urea.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99741/1/api-Nutritional-value.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC27976 - 1UPCAP - DD
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