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Registros recuperados : 36 | |
5. | | CARVALHO, H. W. L. de; LEAL, M. de L. da S.; CARDOSO, M. J.; SANTOS, M. X. dos; ALBUQUERQUE, M. M. de; SANTOS, D. M. dos; TABOSA, J. N.; CARVALHO, B. C. L. de; LIRA, M. A.; SILVA, I. O.; MARQUES, H. da S.; SAMPAIO, G. V.; DOURADO, V. V. Cultivares de milho para o Nordeste brasileiro: ensaios realizados no ano agrícola de 1998. Aracaju: CPATC, 1999. 6 p. (Embrapa CPATC. Comunicado Técnico, 30). Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
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7. | | CASANOVA, A. S.; GOMES, O.; PUPO, F. R.; HERNÁNDEZ, M. CHAILLOUX, M.; DEPESTRE, T.; HERNÁNDEZ, J. C.; MORENO, V.; LEÓN, M.; IGARZA, A.; DUARTE, C.; JIMENÉZ, I.; SANTOS, R.; NAVARRO, A.; MARRERO, A.; CARDOZA, H.; PIÑEIRO, F.; AROZARENA, N.; VILLARINO, L.; HERNÁNDEZ, M. I.; MARTÍNEZ, E.; MARTÍNEZ, M.; MUIÑO, B.; BERNAL, B.; MARTÍNEZ, H.; SALGADO, J. M.; SOCORRO, A.; CAÑET, F.; FÍ, J.; RODRÍGUEZ, A.; OSUNA, A. Manual para la producción protegida de hortalizas. La Habana: Instituto de Investigaciones Hortícolas Liliana Dimitrova, 2007. 138 p. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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Registros recuperados : 36 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
11/05/2005 |
Data da última atualização: |
16/08/2018 |
Autoria: |
SILVA, F. da; SANTOS, R. H. S.; ANDRADE, N. J. de; BARBOSA, L. C. A.; CASALI, V. W. D.; LIMA, R. R. de; PASSARINHO, R. V. de M. |
Afiliação: |
Franceli da Silva, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Ricardo Henrique Silva Santos, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Nélio José de Andrade, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Luiz Cláudio Almeida Barbosa, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Vicente Wagner Dias Casali, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Renato Ribeiro de Lima, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; RicardoVaz de Melo Passarinho, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
Basil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. |
Conteúdo: |
Fresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. |
Palavras-Chave: |
bactérias; fungos; linalol; mold; yeast. |
Thesagro: |
Clorofila; Ocimum Basilicum. |
Thesaurus NAL: |
chlorophyll; eugenol; linalool. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107894/1/Basil.pdf
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Marc: |
LEADER 02153naa a2200325 a 4500 001 1113955 005 2018-08-16 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, F. da 245 $aBasil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. 260 $c2005 500 $aTítulo em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. 520 $aFresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. 650 $achlorophyll 650 $aeugenol 650 $alinalool 650 $aClorofila 650 $aOcimum Basilicum 653 $abactérias 653 $afungos 653 $alinalol 653 $amold 653 $ayeast 700 1 $aSANTOS, R. H. S. 700 1 $aANDRADE, N. J. de 700 1 $aBARBOSA, L. C. A. 700 1 $aCASALI, V. W. D. 700 1 $aLIMA, R. R. de 700 1 $aPASSARINHO, R. V. de M. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
Fechar
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Pantanal; Embrapa Soja. |
Identificador: |
60 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
30/04/2015 |
Código do título: |
1350003 |
ISSN: |
0120-2812 |
Código CCN: |
000637-8 |
Título e Subtítulo: |
ACTA AGRONOMICA (PALMIRA) |
Entidade: |
Facultad de Agronomia de la Universidad Nacional de Colombia |
Local de publicação: |
Palmira, Colombia |
Periodicidade: |
Trimestral |
Inicio de publicação: |
1950 |
Coleções da unidade: |
Embrapa Agrobiologia 1974/1989 1974 24(1-4); 1975 25(1-4); 1976 26(1-2); 1984 34(2); 1985 35(1,4); 1986 36(1-2); 1989 39(3/4)
Embrapa Agropecuária Oeste 1974-75 24-25; 1976 26(3/4); 1987 37(3); 1995 45(1); 2004 53; 2005 54 (3-4); 2006 55(1-2)
Embrapa Amapá 1956 6 (3-4); 1958 8 (1-2)
Embrapa Amazônia Oriental 1950 1(1); 1951 1(2-4); 1952 2(1-4); 1953 3(1-4); 1954 4(1-4); 1955 5(1-2,4); 1956 6(1-4); 1957 7(1-4); 1958 8(1-4); 1959 9(1-4); 1960 10(1-4); 1961 11(1-4); 1962 12(1-4); 1963 13(1-4); 1964 14(1/4); 1965 15(1/4); 1966 16(1-4); 1967 17(1-4); 1968 18(1-4); 1969 19(1-4); 1970 20(1-4); 1971 21(1-4); 1972 22(1-4); 1973 23(1-4); 1974 24(1/4); 1975 25(1/4); 1976 26(1-4); 1977 27(1/4); 1978 28(1/4); 1979 29(1/4); 1980 30(1/4); 1981 31(1/4); 1982 32(1/4); 1983 33(1-4); 1984 34(1-4); 1985 35(1-4); 1986 36(1-4); 1987 37(1-4); 1988 38(1-2); 1989 39(1-4); 1990 40(1-4); 1991 41(1/4); 1992 42(1/4); 1993 43(1/4); 1994 44(1/4); 1995 45(1-4); 1996 46(1/4); 1997 47(4); 1998 48(1-2); 2000 50(1-4); 2001 51(1-4); 2003 52(1/4); 2004 53(1-4); 2005 54(1); 2006 55(3-4); 2007 56(1-4) Classificação: 630.5A1883
Embrapa Arroz e Feijão 1963 13(1,2,3/4); 1966 16(1/2,3/4); 1967 17(1/2); 1968 18(1); 1969 19(2,3/4); 1971 21(1-4); 1972 22(1); 1973 23(1/2,3/4); 1974 24(1/4); 1975 25(1/4); 1976 26(1/2,3/4); 1978 28(1/4); 1981 31(1/4); 1983 33(4); 1984 34(1); 1985 35(1-2); 1986 36(3-4); 1987 37(1,3-4); 1988 38(1); 1989 39(1/2); 1991 41(1/4); 1992 42(1/4); 1994 44(1/4)
Embrapa Mandioca e Fruticultura 1960 10(1); 1961 11(1-2); 1962 12(3/4); 1963 13(1-2); 1965 15(1/4); 1966 16(3/4); 1968 18(1-4); 1969 19(1,3/4); 1971 21(2); 1972 22(3-4); 1973 23(1-2); 1974 24(1-4); 1975 25(1-4); 1980 30(1/2); 1983 33(1-2,4); 1984 34(1,4); 1985 35(2,4); 1988 38(1); 1989 39(1-4); 1990 40(1-4); 1991 41(1-4); 1992 42(1-4); 1993 43(1-4); 1994 44(1-4); 1995 45(1-2,4); 1996 46(1-4); 1997 47(4); 1998 48(1-2); 2001-2002 51(3,4); 2003 52(1-4); 2004 53(1/2, 3/4); 2005 54(1-4); 2006 55(1-4); 2007 56(1-4);
Embrapa Pantanal 1984 34(3); 1985 35(1); 1989 39(3/4); 1990 40(1/2); 1991-94 41-44; 1995 45(1-4); 1997 47(4); 1998-99 48-49; 2000 50(1-4); 2001-02 51(3/4); 2003 52(1/4); 2004 53(1/2); 2005 54(1-4); 2006 55(1-2-3-4); 2007 56(1-4) Classificação: 1E
Embrapa Soja 1975 25; 1977-82 27-32; 1983 33(1-3); 1984-86 34-36; 1987 37(1,3-4); 1988 38(1-2); 1989-96 39-46; 1997 47(4); 1998 48(3/4); 1999-007 49-56; |
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