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1.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, S. P.; LIMA, P. C. F.; SILVA, I. V. T.; OLIVEIRA, M. G. Influência da temperatura na germinação de moringa (Moringa oleifera Lam. - Moringaceae). In: REUNIÃO NORDESTINA DE BOTÂNICA, 26., 2003, Fortaleza. Biodiversidade e conservação: resumos. Fortaleza: UFC - CCA, Departamento de Biologia, Herbário Prisco Bezerra EAC, 2003. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  07/06/2022
Data da última atualização:  30/01/2024
Autoria:  SILVA, C. G. M.; MOREIRA, S. G.
Afiliação:  CARINE GREGÓRIO MACHADO SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; SILVINO GUIMARÃES MOREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS.
Título:  Nutritional demand and nutrient export by modern cultivars of common bean.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02248, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2022.v57.02248
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Demanda nutricional e exportação de nutrientes por cultivares modernas de feijão-comum.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to quantify the extraction and export of nutrients by common bean (Phaseolus vulgaris) cultivars from different commercial groups and with different growth habits. The experiment was conducted using four common bean cultivars: TAA Gol, BRS FC104, IPRTuiuiú, and TAA Dama. Total dry matter (DM) and nutrient accumulation in the V4 (with four, six, and eight three-leaflet leaves), R5, R7, R8, and R9 stages was determined, as well as grain yield and nutrient export. Differences were observed both in nutrient uptake and in DM and nutrient accumulation among the cultivars in the initial stages of development (V4 with six and eight three-leaflet leaves). The TAA Gol cultivar showed a greater accumulation of almost all nutrients in these two initial stages. In R7, the cultivar that had the greatest DM and nutrient accumulation was TAA Dama, but, from R8 onwards, there were no significant differences. Although nutrient export is similar among the evaluated cultivars, a lower percentage is translocated to the grain in TAA Dama. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi quantificar a extração e a exportação de nutrientes por cultivares de feijão-comum (Phaseolus vulgaris) de diferentes grupos comerciais e hábitos de crescimento. O experimento foi conduzido com quatro cultivares de feijão-comum: TAA Gol, BRS FC104, IPR Tuiuiú e TAA Dama. Determinou-se o acúmulo de massa seca (MS) total e de nutrientes nos estádios V4 (com quatro, seis e oito trifóli... Mostrar Tudo
Thesagro:  Feijão; Nutriente; Phaseolus Vulgaris; Produtividade; Variedade.
Thesaurus NAL:  Beans; Cultivars; Growth habit; Nutrients; Phaseolus; Yields.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143829/1/Nutritional-demand-nutrient-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE65891 - 1UPEAP - DD
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