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Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  03/08/2022
Data da última atualização:  17/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  HONAISER, T. C.; ROSSI, G. B.; ROCHA, M. de M.; ARISI, A. C. M.
Afiliação:  TUANY CAMILA HONAISER, UFSC; GABRIELA BARBOSA ROSSI, UFSC; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; ANA CAROLINA MAISONNAVE ARISI, UFSC.
Título:  Comparison of grain protein profiles of Brazilian cowpea (Vigna unguiculata) cultivars based on principal component analysis.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Production, Processing and Nutrition, v. 4, n. 1, Art. 16, Dec. 2022.
ISSN:  2661-8974
DOI:  https://doi.org/10.1186/s43014-022-00095-z
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aims to compare the grain protein profile of four Brazilian cowpea cultivars (BRS Aracê, BRS Itaim, BRS Pajeú, and BRS Xiquexique) by two-dimensional electrophoresis (2-DE) and principal component analysis (PCA). 2-DE efficiently separate cowpea protein profiles, showing high homogeneity among the four cultivars. In addition, the principal component analysis indicated that there is a difference in abundance of proteins among the cultivars. The cultivars BRS Aracê and BRS Xiquexique, both biofortified in iron and zinc, were separated from the cultivars BRS Itaim and BRS Pajeú. These results demonstrate that protein profiles can be used to discriminate cowpea varieties
Thesagro:  Legume; Variedade; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145168/1/ComparisonGrainProteinProfilesBrazilianCowpeaFPPN4.2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33408 - 1UPCAP - DD
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