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Registros recuperados : 1 | |
1. | | RIBEIRO, T. P.; VASQUEZ, D. D. N.; MACEDO, L. L. P. de; LOURENCO, I. T.; VALENÇA, D. C.; OLIVEIRA-NETO, O. B.; PAES-DE-MELO, B.; RODRIGUES-SILVA, P. L.; FIRMINO, A. A. P.; BASSO, M. F.; LINS, C. B. J.; NEVES, M. R.; MOURA, S. M.; TRIPODE, B. M. D.; MIRANDA, J. E.; SILVA, M. C. M. da; SA, M. F. G. de. Stabilized double-stranded RNA strategy improves cotton resistance to CBW (Anthonomus grandis). International Journal of Molecular Sciences, v. 23, 2022. 13713. Na publicação: Leonardo L. P. Macedo; Isabela T. Lourenço-Tessutti; Maria F. Grossi-de-Sa. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Registros recuperados : 1 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
03/08/2022 |
Data da última atualização: |
17/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
HONAISER, T. C.; ROSSI, G. B.; ROCHA, M. de M.; ARISI, A. C. M. |
Afiliação: |
TUANY CAMILA HONAISER, UFSC; GABRIELA BARBOSA ROSSI, UFSC; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; ANA CAROLINA MAISONNAVE ARISI, UFSC. |
Título: |
Comparison of grain protein profiles of Brazilian cowpea (Vigna unguiculata) cultivars based on principal component analysis. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Food Production, Processing and Nutrition, v. 4, n. 1, Art. 16, Dec. 2022. |
ISSN: |
2661-8974 |
DOI: |
https://doi.org/10.1186/s43014-022-00095-z |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aims to compare the grain protein profile of four Brazilian cowpea cultivars (BRS Aracê, BRS Itaim, BRS Pajeú, and BRS Xiquexique) by two-dimensional electrophoresis (2-DE) and principal component analysis (PCA). 2-DE efficiently separate cowpea protein profiles, showing high homogeneity among the four cultivars. In addition, the principal component analysis indicated that there is a difference in abundance of proteins among the cultivars. The cultivars BRS Aracê and BRS Xiquexique, both biofortified in iron and zinc, were separated from the cultivars BRS Itaim and BRS Pajeú. These results demonstrate that protein profiles can be used to discriminate cowpea varieties |
Thesagro: |
Legume; Variedade; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145168/1/ComparisonGrainProteinProfilesBrazilianCowpeaFPPN4.2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01404naa a2200217 a 4500 001 2145168 005 2022-11-17 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2661-8974 024 7 $ahttps://doi.org/10.1186/s43014-022-00095-z$2DOI 100 1 $aHONAISER, T. C. 245 $aComparison of grain protein profiles of Brazilian cowpea (Vigna unguiculata) cultivars based on principal component analysis.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThis study aims to compare the grain protein profile of four Brazilian cowpea cultivars (BRS Aracê, BRS Itaim, BRS Pajeú, and BRS Xiquexique) by two-dimensional electrophoresis (2-DE) and principal component analysis (PCA). 2-DE efficiently separate cowpea protein profiles, showing high homogeneity among the four cultivars. In addition, the principal component analysis indicated that there is a difference in abundance of proteins among the cultivars. The cultivars BRS Aracê and BRS Xiquexique, both biofortified in iron and zinc, were separated from the cultivars BRS Itaim and BRS Pajeú. These results demonstrate that protein profiles can be used to discriminate cowpea varieties 650 $aLegume 650 $aVariedade 650 $aVigna Unguiculata 700 1 $aROSSI, G. B. 700 1 $aROCHA, M. de M. 700 1 $aARISI, A. C. M. 773 $tFood Production, Processing and Nutrition$gv. 4, n. 1, Art. 16, Dec. 2022.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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