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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALBUQUERQUE, B. S. F.; DINIZ NETO, H. C.; VIEIRA, S. F.; LOMBARDI, M. C.; PEREIRA, B. P.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; COELHO, S. G.; CAMPOS, M. M. Variação na composição do leite, contagem de células somáticas e contagem bacteriana total em leite integral, leite de descarte e leite de descarte pasteurizado. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 24., 2019, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. 4 p Editor Técnico: Leônidas Paixão Passos, Embrapa Gado de Leite.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  15/03/2022
Data da última atualização:  15/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  DORNELES, A. O. S.; PEREIRA, A. S.; SILVA, T. B. da; TANIGUCHI, M.; BORTOLIN, G. S.; CASTRO, C. M.; PEREIRA, A. da S.; REISSER JUNIOR, C.; AMARANTE, L. do; HAERTER, J. A.; DUTRA, L. F.
Afiliação:  ATHOS ODIN SEVERO DORNELES; ALINE SOARES PEREIRA; TALIS BASILIO DA SILVA; MARISA TANIGUCHI; GABRIEL STRECK BORTOLIN; CAROLINE MARQUES CASTRO, CPACT; ARIONE DA SILVA PEREIRA, CPACT; CARLOS REISSER JUNIOR, CPACT; LUCIANO DO AMARANTE; JANNI ANDRE HAERTER, CPACT; LEONARDO FERREIRA DUTRA, CPACT.
Título:  Responses of Solanum tuberosum L. to Water Deficit by Matric or Osmotic Induction.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Potato Research, v. 64, p. 515-534, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11540-020-09489-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Toselectpotatogenotypestoleranttowaterdeficit,systemstosimulatethisstresshavebeen used. Polyethylene glycol (PEG) is the main osmotic agent used for this purpose, but it causes an excessively severe stress. However, it is difficult to carry out an experiment that aims to compare plant responses under water deficit by osmotic or matric induction, and, thus,fewstudiescomparethesestress-inducingmechanisms.Therefore,theobjectiveofthis studywas to compare the responses of Agata, BRS Clara,C2406-03andCota genotypes to water deficit in both induction methods (matric or osmotic). The tests were carried out in a greenhouse, one using hydroponics (osmotic induction) and the other in pots with soil (matric induction). In both tests, the application of stressful conditions occurred at the beginning of tuberization. Assessments of gas exchange and shoot temperature were made throughout the exposure to stress. Also, samples were collected from leaves for analysis of osmotic potential and leaves and tubers for analysis of metabolite content. At the end of the potatoplantcycle,thenumberandweightoftuberswereevaluated.Inbothstressconditions, there were significant reductions in photosynthesis and transpiration rate compared to the respective normal hydration conditions. In addition, indicators such as metabolite levels (proline and soluble sugars) were significantly altered in plants exposed to different stress inductions. These data, together with the significant limitations in the growth of... Mostrar Tudo
Thesagro:  Batata; Genótipo; Recurso Hídrico; Stress.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232554/1/Artigo-Responses-of-Solanum.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22223 - 1UPCAP - DD
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