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1.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, T. A.; OLIVEIRA, M. C.; FIGUEIREDO, J. E. F.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A. The effects of different freeze-drying protective agents on the viability of phosphate solubilizing bacteria from the genus Bacillus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 29.; ENCONTRO NACIONAL DE MICROBIOLOGIA AMBIENTAL, 15., 2017, Foz do Iguaçu. Resumos... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  15/03/2024
Data da última atualização:  15/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, A. P. F.; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; FELIX, S. B.; MONTEIRO C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V. DE; SANTOS, D. C. DOS; FERREIRA, M. A. DE.
Afiliação:  CAMILA S. DA SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; ERICK ALEXANDRE M. SILVA, Universidade Federal Rural de Pernambuco; EMÍLIA F. RIBEIRO, Universidade Federal Rural de Pernambuco; SILAS B. FELIX, Universidade Federal Rural de Pernambuco; CAROLINA C. F. MONTEIRO, Universidade Estadual de Alagoas; ROBERT E. MORA-LUNA, Pontificia Universidad Católica de Chile; JÚLIO CESAR V. DE OLIVEIRA, Instituto Agronômico de Pernambuco; DJALMA C. DOS SANTOS, Instituto Agronômico de Pernambuco; MARCELO A. DE FERREIRA, Universidade Federal Rural de Pernambuco.
Título:  Full-fat corn germ improves the performance and milk fat yield of Girolando cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes as forage sources.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Tropical Animal Health and Production, v. 56, art. 104, 2024.
Páginas:  9 p.
DOI:  10.1007/s11250-024-03947-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We investigated the effects of replacing ground corn with full-fat corn germ (FFCG) on milk production, milk composition, and nutrient use in cows fed sugarcane bagasse and cactus cladodes. Ten multiparous Girolando cows (average body weight 500 ± 66 kg, 90 ± 15 days in milk) were distributed in a replicated 5 × 5 Latin Square and assigned to five dietary treatments containing 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of full-fat corn germ in substitution to ground corn. Full-fat corn germ increased fat-corrected milk yield by 2.2 kg/day and the synthesis of fat, lactose, and total solids in milk by 94.4, 60.0, and 201.10 g/day, respectively (p < 0.05). Cows fed corn germ quadratically increased (p < 0.05) dry matter intake by 1.01 kg/day, with the intake of crude protein and total digestible nutrients following the same pattern. Conversely, the substitution of corn for full-fat corn germ linearly reduced (p < 0.05) the total non-fiber carbohydrate intake from 5.79 to 4.40 kg/d. Except for ether extract and non-fiber carbohydrates, full-fat corn germ did not alter (p > 0.05) nutrient digestibility. Cows fed corn germ excreted less (p < 0.05) urea-N in milk and urine N. These results demonstrate that full-fat corn germ can partially replace ground corn to enhance the milk production efficiency of crossbred cows fed cactus cladodes and sugarcane bagasse. Furthermore, including sugarcane bagasse in FFCG-supplemented diets prevents milk fat depression in cows fed cactus cladodes.
Palavras-Chave:  Co product; Lipid supplementation; Opuntia Sp.
Thesaurus NAL:  Milk fat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE26357 - 1UPCAP - DDPROCI-2024.00015SIL2024.00064
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