Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCUNHA, T. J. F.; FLORES, C. A.; RIBEIRO FILHO, M. R.; SA, I. B.; BRITO, M.; TAURA, T. A. Zoneamento edáfico da cultura da videira no município de Petrolina-PE. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 36., 2017, Belém, PA. Amazônia e seus solos: peculiaridades e potencialidades. Belém, PA: SBCS, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  13/09/2012
Data da última atualização:  01/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GARCIA, R. A. V.; RANGEL, P. N.; BASSINELLO, P. Z.; BRONDANI, C.; MELO, L. C.; SIBOV, S. T.; VIANELLO-BRONDANI, R. P.
Afiliação:  ROBERTHA AUGUSTA VASONCELOS GARCIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; PRISCILA NASCIMENTO RANGEL, MONSANTO, Uberlândia-MG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; CLAUDIO BRONDANI, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; SERGIO TADEU SIBOV, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; ROSANA PEREIRA VIANELLO, CNPAF.
Título:  QTL mapping for the cooking time of common beans.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Euphytica, v. 186, n . 3, p. 779-792, 2012.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s10681-011-0587-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The decrease in the per capita consumption of beans has been partially attributed to their lengthy cooking time and the aggregated capital costs of their preparation. The aim of this study was to map microsatellite (SSR) markers linked to quantitative trait loci (QTLs) that govern the cooking time of common beans. An F2 generation consisting of 140 families was generated from a cross between lines CNFM7875 and Laranja. The cooking time of the F2:4 and F2:5 generations was then evaluated, and the latter generation was tested in two environments. The analysis of variance found a significant effect for the interactions between the families (P\0.01) in both the F2:4 and F2:5 generations, as well as for the group analyses performed in the two environments. The experimental coefficient of variation varied from 9.42 to 17.94%. The Pearson?s correlation test indicated no significant association between water absorption and cooking time. The heritability coefficients had values of 0.532 and 0.739 for the F2:5 families evaluated at the two different locations, and the group analysis of the F2:5 generation indicated that there was a significant genotype 9 environment interaction. Of the 105 polymorphic SSRs evaluated, 91 mapped to 12 linkage groups with an estimated map size of 1,303.7 cM. Six significant QTLs were detected in both environments, and the percentage of the phenotypic variation that was explained by these loci ranged from 11.54 to 21.63%. As the genetic control was oligog... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Qualidade do grão.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus vulgaris.
Thesaurus NAL:  Chromosome mapping; Quantitative trait loci.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF31587 - 1UPCAP - DD20122012
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional