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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
22/11/2002 |
Data da última atualização: |
20/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
COUTINHO, H. L. da C.; KAY, H. E.; MANFIO, G. P.; NEVES, M. C. P.; RIBEIRO, J. R. A.; RUMJANEK, N. G.; BERINGER, J. E. |
Afiliação: |
HEITOR LUIZ DA COSTA COUTINHO, CNPS; HAZEL E. KAY, UNIVERSITY OF BRISTOL; GILSON PAULO MANFIO, UNIVERSITY OF NEWCASTLE; MARIA CRISTINA PRATA NEVES, CNPAB; JOSÉ ROBERTO A. RIBEIRO, CNPAB; NORMA GOUVEA RUMJANEK, CNPAB; JOHN E. BERINGER, UNIVERSITY OF BRISTOL. |
Título: |
Molecular evidence for shifts in polysaccharide composition associated with adaptation of soybean Bradyrhizobium strains to the Brazilian Cerrado soils |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Environmental Microbiology, v. 1, n. 5, p. 401-408, Sept. 1999. |
DOI: |
https://doi.org/10.1046/j.1462-2920.1999.00047.x |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pyrolysis mass spectrometry (PyMS) and DNA fingerprinting (RAPD and RSa hybridization) were used to characterize soybean inoculant strains and root nodule isolates of bradyrhizobia from the Brazilian Cerrado soils. Most isolates were shown to be derived from the inoculant strains on the basis of genotype comparisons by DNA fingerprinting. Phenotypic analysis (using PyMS) of the strains and separately of the polysaccharides derived from them showed that the nodule isolates differed from the parental strains, suggesting adaptation to the Cerrado soil environment. The extent of the differences between the derivatives and inoculant strains was similar for comparisons made on the basis of whole-cell preparations or from the isolated polysaccharides, indicating that the adaptation was caused by changes in the composition of the polysaccharides produced. |
Thesagro: |
Cerrado; Soja; Solo. |
Thesaurus NAL: |
DNA fingerprinting; Mass spectrometry; Pyrolysis. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Uva e Vinho. MenosCatálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja... Mostrar Todas |
Identificador: |
451 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
12/05/2015 |
Código do título: |
5150446 |
ISSN: |
1046-2821 |
Código CCN: |
088185-6 |
Título e Subtítulo: |
AMERICAN ENTOMOLOGIST |
Título anterior: |
BULLETIN OF THE ENTOMOLOGICAL SOCIETY OF AMERICA |
Entidade: |
Entomological Society of America |
Local de publicação: |
Lanham, MD, US |
Periodicidade: |
Trimestral |
Inicio de publicação: |
1990 |
Coleções da unidade: |
Embrapa Agroindústria Tropical 1990 36(1-4); 1991 37(1-4); 1992 38(1-4); 1993 39(1-4); 1994 40(1, 3-4); 1995 41(1-4); 1997 43(1-4); 1998 44(1-4); Classificação: 597.705
Embrapa Algodão 1990/96 36-37; 40(1); 41(4); 42. Classificação: 595.705
Embrapa Amazônia Oriental 1990 36(1-4); 1991 37(1-4); 1992 38(1-4); 1997 43(1-4); 1998 44(1-4); 1999 45(1-4); 2002 48(3) Classificação: 595.7005A1
Embrapa Arroz e Feijão 1993 39(1-4); 1994 40(1-4); 1995 41(1-4); 1996 42(1-4); 1997 43(1-3); 1999 45(1,4); 2000 46(4); 2001 47(1-2); 2002 48(3); 2007 53(1); 2008 54(1,3-4)
Embrapa Cerrados 1990 36(1-4); 1992 38(1-4); 1994 40(1-2); 1995 41(2-4); 1996 42(1-4); 1997 43(1-4); 1998 44(1-4); 2000 46(1-4); 2001 47(1-4); 2002 48(1-4); 2015 61(1) Classificação: 595.7005
Embrapa Meio Ambiente 1993-1998 39(1, 3-4); 40(3-4); 41(1-3); 42(1-4); 43(1-4); 44(1-2)
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba 1990 36(2-4) Classificação: 595.705
Embrapa Semiárido 1990 36(1-4); 1991 37(1-4); 1992 38(1-4); 1993 39(1-4); 1994 40(3-4); 1996 42(1).
Embrapa Soja 1977 23(3-4); 1978-79 24-25; 1990 36(1,2,3,4); 1991 37(1,2,3,4); 1992 38(1,2,3,4); 1993 39(1,2,3,4); 1994 40(1,2,3,4); 1995 41(1,2,3,4); 1996 42(1,2,3,4); 1997 43(1,2,3,4); 1998 44(1,2,3,4); 1999 45(1,2,3,4); 2000 46(1,2,3,4); 2001 47(1,2,3,4); 2002 48(1,2,3,4); 2003 49(1,2,3,4); 2004 50(1,2,3,4); 2005 51(1,2,3,4); 2006 52(1,2,3,4); 2007 53(1,2,3,4); 2008 54(1,2,3,4); 2009 55(1,2,3,4); 2010 56(1,2,3,4); 2011 57(1,2,3,4); 2012 58(1,2,3,4); 2013 59(1,2,3,4); 2014 60(1,2,3,4); 2015 61(1,2,3,4); 2016 62(1,2,3,4); 2017 63(1,3); 2018 64(1,2,3,4); 2019 65(1,2,3,4); 2020 66(1,2,3,4); 2021 67(1,3); Classificação: 597.705
Embrapa Uva e Vinho 1990 36(1-4); 1991 37(1-4); 1992 38(1-4); 1993 39(1-4); 1994 40(1-4); 1995 41(1-4); 1996 42(1-4); 1997 43(1-4); 1998 44(1-4); 1999 45(1-4); 2002 48(3); 2008 54(3) |
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