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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  11/08/2011
Data da última atualização:  12/08/2011
Autoria:  FROTA, K. M. G.
Afiliação:  KAROLINE MACEDO G. FROTA, FSP/USP.
Título:  Efeito da proteína de feijão caupi (Vigna unguiculata L. Walp) nos marcadores de risco para doença cardiovascular em pacientes hipercolesterolêmicos.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  2011.
Páginas:  129 p.
Idioma:  Português
Notas:  Tese (Doutorado em Ciências. Área de Concentração: Nutrição em Saúde Pública) - Faculdade de Saúde Pública da USP, São Paulo.
Conteúdo:  As doenças cardiovasculares representam a principal causa de morte no mundo, sendo o aumento da concentração de colesterol sanguíneo um dos seus principais fatores de risco. O processo aterosclerótico envolve não apenas a deposição de colesterol nas artérias, mas a inflamação tem papel central em todas as fases do processo aterosclerótico. Estudo em animais mostrou, por sua vez, que a proteína de feijão caupi é um potente redutor na concentração de colesterol sangüíneo.
Palavras-Chave:  Disfunção endotelial; Feijão-caupi; Perfil lipídico.
Thesagro:  Inflamação; Proteína.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN25585 - 1ADDTS - PPT 07/112011.00007
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  03/05/2000
Data da última atualização:  04/10/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LOMBARDI, M. C.; COSTA, L.; NOBREGA, J.; NOGUEIRA, A. R. de A.
Afiliação:  MARIA CRISTINA LOMBARDI, UFSCAR; LETICIA COSTA, UFSCAR; JOAQUIM NOBREGA, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE.
Título:  Open vessel microwave extraction of metals in biological and botanical materials.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  In: ANNUAL CONFERENCE OF THE FEDERATION OF ANALYTICAL CHEMISTRY AND SPECTROSCOPY SOCIETIES - FACSS, 26.; INTERNATIONAL CONFERENCE ON ANALYTICAL SCIENCES AND SPECTROSCOPY - ICASS, 1999, Vancouver. Proceedings... Vancouver: FACSS, 1999. p.223.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The complete sample decomposition is not always necessary when measurements are carried out using optical techniques. Depending on both technique employed and sample matrix characteristics, an extraction procedure can be completely suitable for quantitative determinations. To implement this approach is essential to perform a critical evaluation of the behavior of each element, of the extractor solution, and of the temperature and time of extraction. The temperature can be controlled adopting microwave-assisted procedures that guarantee fast heating and repeatability. In this work an open-vessel microwave system (Star 6, CEM) was employed to investigate the efficiency of the extraction procedures. The extraction of Al, Ca, Cu, Fe, Mg, Mn,:and Zn was evaluated in biological (bovine liver, SRM 1577b, NIST) and botanical (apple leaves, SRM 1515, NIST; trace elements in spinach leaves, SR!vf 1570a, NIST; and commercial teas) materials. The extraction procedures were investigated using 1 or 10% v/v hydrochloric or nitric acid solutions. An alkaline solution containing a mixture of water- soluble tertiary amines (CFA-C, Spectrasol) was also tested. All procedures were carried out at temperatures in the range 80-105 oC during time intervals shorter than 10 min. The analytes were determined by flame and graphite furnace atomic absorption spectrophotometry (Intralab, model Gemini AA12/1475 and Varian model 800, respectively), and by inductively coupled plasma atomic emission spectrome... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Biological; Biologico material; Botanical; Botanico material; Material; Microondas extracao; Microwave extractions.
Thesagro:  Metal.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118416/1/PROCIARN1999.00022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE12691 - 1UPCRA - DDPROCI-1999.00022LOM1999.00022
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