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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  15/03/1996
Data da última atualização:  12/11/2008
Autoria:  DRUMOND, L. C. D.; FERNANDES, A. L. T.
Título:  Irrigação por aspersão em malha.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Uberaba: Universidade de Uberaba, 2001.
Páginas:  84p.
Descrição Física:  il.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Irrigação por aspersão; Dimensionamento do sistema de irrigação por aspersão; Classificação dos sistemas de irrigação por aspersão; Sistema de aspersão em malha; Injeção de fertilizantes no sistema de aspersão em malha; Manejo racional da irrigação; Avaliação da uniformidade de aplicação de água.
Palavras-Chave:  Aspersão: Àgua.
Thesagro:  Água; Aspersão; Irrigação.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE21810 - 1UMTLV - --CAFÉD795i 20012002.00155
AI-SEDE21810 - 2UMTLV - --CAFÉD795i 20012004.00103
CNPGL11267 - 1ADDLV - PP631.587D795i2014.00095
CPAF-RO12431 - 1ADDLV - --631.587D795i1482
CPAF-RO12431 - 2ADDLV - --631.587D795i1613
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  08/10/2014
Data da última atualização:  06/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GASPAROTTO, J.; SOMENSI, N.; BORTOLIN, R. C.; GIRARDI, C. S.; KUNZLER, A.; RABELO, T. K.; SCHNORR, C. E.; MORESCO, K. Z.; BASSANI, V. L.; YATSU, F. K. J.; VIZZOTTO, M.; RASEIRA, M. do C. B.; ZANOTTO-FILHO, A.; MOREIRA, J. C. F.; GELAIN, D. P.
Afiliação:  Juciano Gasparotto, UFRGS; Nauana Somensi; Rafael Calixto Bortolin; Carolina Saibro Girardi; Alice Kunzler; Thallita Kelly Rabelo; Carlos Eduardo Schnorr; Karla Suzana Moresco; Valquiria Linck Bassani; Francini Kiyono Jorge Yatsu; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; MARIA DO CARMO BASSOLS RASEIRA, CPACT; Alfeu Zanotto-Filho; José Claudio Fonseca Moreira; Daniel Pens Gelain.
Título:  Preventive supplementation with fresh and preserved peach attenuates CCl4-induced oxidative stress, inflammation and tissue damage.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  The Journal of Nutritional Biochemistry, v. 25, n. 12, p. 1282?1295, Dec. 2014.
DOI:  doi:10.1016/j.jnutbio.2014.07.004
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study was elaborated to comparatively evaluate the preventive effect of different peach-derived products obtained from preserved fruits (Syrup and Preserve Pulp Peach [PPP]) and from fresh peels and pulps (Peel and Fresh Pulp Peach [FPP]) in a model of liver/renal toxicity and inflammation induced by carbon tetrachloride (CCl4) in rats. Tissue damage (carbonyl, thiobarbituric acid reactive species and sulfhydril), antioxidant enzymes activity (catalase and superoxide dismutase) and inflammatory parameters [tumor necrosis factor (TNF)-? and interleukin (IL)-1? levels, and receptor for advanced glycation end-products (RAGE) and nuclear factor (NF)?B-p65 immunocontent] were investigated. Our findings demonstrated that Peel, PPP and FPP (200 or 400 mg/kg) daily administration by oral gavage for 30 days conferred a significant protection against CCl4-induced antioxidant enzymes activation and, most importantly, oxidative damage to lipids and proteins as well as blocked induction of inflammatory mediators such as TNF-?, IL-1?, RAGE and NF?B. This antioxidant/anti-inflammatory effect seems to be associated with the abundance of carotenoids and polyphenols present in peach-derived products, which are enriched in fresh-fruit-derived preparations (Peel and FPP) but are also present in PPP. The Syrup — which was the least enriched in antioxidants — displayed no protective effect in our experiments. These effects cumulated in decreased levels of transaminases and lactate deh... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Anti-inflammatory; Antioxidant; NF?B-p65; Peach; RAGE.
Thesaurus NAL:  carbon tetrachloride.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/109693/1/Marcia-Vizzotto-JournalofNutritionalBiochemistry2014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT17785 - 1UPCAP - DD001042014.00104
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