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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  20/01/2010
Data da última atualização:  29/05/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  NUTTI, M.; CARVALHO, J.; FUKUDA, W.; PELOSO, M.; SCHAFFER, R.; NEVES, P.; ROCHA, M.; SILVA, J.; SCHEEREN, P.
Afiliação:  Marilia Regini Nutti, CTAA; José Luiz Viana de Carvalho, CTAA; Wânia Maria Gonçalves Fukuda, CNPMF; Maria José del Peloso, CNPAF; Robert Eugene Schafert, CNPMS; Pericles de Carvalho Ferreira Neves, CNPAF; Maurisrael de Moura Rocha, CPAMN; João Bosco Carvalho da Silva, CNPH; Pedro Luiz Scheeren, CNPT.
Título:  The biofortification program in Brazil.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL MEETING OF THE MICRONUTRIENT FORUM, 2., 2009, Beijing, China. Micronutrients, health and development: evidence-based programs: program/abstracts. Washington, DC: USAID: Academy for Educational Development, 2009. p. 106.
Idioma:  Inglês
Notas:  TH23.
Conteúdo:  Most efforts to combat micronutrient deficiency in the developing world focus on providing vitamin and mineral supplements to the poor and on fortifying foods with these nutrients through postharvest processing. The introduction of biofortified crops - varieties bred for increased mineral and vitamin content - could complement existing nutrition interventions and provide a sustainable, low-cost way of combating malnutrition. In Brazil, the activities of the HarvestPlus Challenge Program on Biofortification and of the AgroSalud Program are coordinated by the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), which includes a number of research centers that are part of the biofortification network. The difference between both programs is that AgroSalud focuses on the Latin America and the Caribbean, and also on post-harvest processing. The main food staples under research in Brazil are: cassava, sweet potato, rice, common beans, maize, cowpea and wheat . Embrapa Cassava and Tropical Fruits has already released two varieties of cassava with higher levels of beta-carotene and, in the last two years, is monitoring their performance in the semi-arid region of the country. Total carotenoid content in one-year old roots of the 72 landraces selected ranged from 0.63 to 15.51 ug.g-1 (fresh weight). Retention studies were carried out, at Brazilian Universities, in order to verify the â-carotene and total carotenoid losses in the usual Brazilian household cassava preparations. The p... Mostrar Tudo
Thesagro:  Mandioca; Microelemento; Nutriente.
Thesaurus Nal:  biofortification; cassava.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF26559 - 1UPCPC - DDPublicação digital
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  15/03/2012
Data da última atualização:  09/10/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GOUVÊA, A. C. M. S.; GODOY, R. L. de O.
Afiliação:  ANA CRISTINA MIRANDA SENNA GOUVÊA, UFRRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA.
Título:  Redução do tempo de análise de antocianinas em amora-preta (Rubus spp.) por CLAE através de mudanças na fase móvel, pH e utilização de coluna com nova tecnologia.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: FÓRUM DA PÓS-GRADUAÇÃO DA UFRRJ, 6., 2011, Seropédica. O desenvolvimento sustentável como desafio na pesquisa: anais... Seropédica: UFRRJ, 2011. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cromatografia líquida; Otimização.
Thesagro:  Impacto Ambiental.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/67682/1/2011-211.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11232 - 1UPCRA - PP2011/2112011.00513
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