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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  26/04/2023
Autoria:  IRITANI, A.; NISHIKAWA, Y.
Afiliação:  Lab. of Animal Reprod., College of Agric., Kyoto Univ.; Lab. of Animal Reprod., College of Agric., Kyoto Univ.
Título:  Studies on the egg yolk-coagulating enzyme in goat semen. V. Purification of the egg yolk coagulating enzyme.
Ano de publicação:  1963
Fonte/Imprenta:  Japanese Journal of Animal Reproduction, v. 8, n. 4, p. 118-121, 1963.
DOI:  https://doi.org/10.1262/jrd1955.8.118
Idioma:  Japonês
Conteúdo:  Abstract: Existence of the egg yolk-coagulating enzyme in goat semen was found recently, yet its purificationhas not been attempted. While it is generally very important and significant to extract an enzyme inthe purified state in order to clarify the characteristics especially for those discovered such as the onediscussed here. In this experiment, the authors tried to purify the enzyme by the following methods; salting out byammonium sulfate, selecting adsorbtion with tricalcium phosphate-gel, andthe acetone fractionation. Principal results obtained were as follows. 1. Selecting precipitation method with ammonium sulfate was tried on the goat seminal plasma toobtain the enzyme rich fraction, but most ofthe seminal plasma protein was abruptly salted out ataround 30%ammonium sulfate. And it was difficult to extract the enzyme rich fraction by this method. 2. Then the selecting adsorbtion method was performed. Seminal plasma protein was salted out adding equal volume of saturated ammonium sulfate, and dialized the precipitated protein for 12 hours at 4°C, then it was adsorbed to the tricalcium phosphate-gel, and the selecting elution was made addingvarious concentrations of the phosphate buffer to the protein adsorbed calcium-gel. As the results, considerably purified enzyme was obtained from the fraction eluted into 0.25 M phoshate buffer. Besides, the purity of the enzyme in this fraction was about 10 times higher than that of the starting material, seminal plasma. 3. Purifi... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bioquímica; Caprino; Coagulação; Enzima; Reprodução; Sêmen.
Thesaurus Nal:  Animal reproduction; Egg yolk; Enzymes; Goats.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC9875 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  28/10/2009
Data da última atualização:  26/05/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  NASSU, R. T.; VERRUMA-BERNARDI, M. R.; TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M. da; BARIONI JUNIOR, W. B.; FONSECA, A. P. C.; GOMES, T. A. N.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. R. VERRUMA-BERNARDI, UFSCar; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; GERALDO MARIA DA CRUZ, CPPSE; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE; A. P. C. FONSECA, PIBIC/CNPq; T. A. N. GOMES, UFSCar.
Título:  Desenvolvimento de terminologia descritiva e análise sensorial de carne bovina maturada proveniente de animais cruzados Angus X Nelore e Senepol X Nelore.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE CARNES, 5., 2009, Campinas, SP. Anais... Campinas: ITAL: CTC, 2009.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi desenvolver a terminologia descritiva e avaliar a qualidade sensorial de carne bovina maturada, de animais de dois grupos genéticos, por meio de análise descritiva quantitativa (ADQ).
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Carne bovina; Terminologia descritiva.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPPSE-2010/18689/1/PROCIRTN2009.00113.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE18689 - 1UPCAA - DDPROCI-2009.00113NAS2009.00113
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