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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  02/05/2023
Autoria:  LEE, D. H. K.
Título:  Studies of heat regulation in the sheep with special reference to the Merino.
Ano de publicação:  1950
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Agricultural Research, v. 1, n. 2, p. 200-216, 1950.
DOI:  https://doi.org/10.1071/AR9500200
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This paper is a tentative application to a particular animal, the sheep, of concepts concerning heat regulation in "warm-blooded" animals, built up over ten years of laboratory, field, and library inquiry. The heat exchange between the animal and its environment is first analysed in a quantitative, physical fashion, and the deficiencies in present knowledge are pointed out. The ways in which the animal body attempts to maintain a heat balance are next considered, and the secondary consequences of these processes to the animal economy indicated. The paper concludes with a brief consideration of the comparative aspects. It is essentially a formulation of the way in which the thermal physiology of any animal should be considered, using the sheep as a convenient example. Many of the data are drawn from work carried out under the author's direction.
Palavras-Chave:  Raça Merino; Termoregulacao.
Thesagro:  Bioclimatologia; Ovino.
Thesaurus Nal:  Bioclimatology; Sheep; Thermoregulation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC9827 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  12/01/2012
Data da última atualização:  12/01/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  E. R. ARAÚJO; FERREIRA, M. A. S. V.; CAFÉ-FILHO, A. C.; MOITA, A. W.; DUVAL, A. M. Q.
Afiliação:  ARAÚJO, E. R., DEPARTAMENTO DE FITOPATOLOGIA - UNB; M. A. S. V. FERREIRA, DEPARTAMENTO DE FITOPATOLOGIA - UNB; A. C. CAFÉ-FILHO, DEPARTAMENTO DE FITOPATOLOGIA - UNB; ANTONIO WILLIAMS MOITA, CNPH; ALICE MARIA QUEZADO DUVAL, CNPH.
Título:  Effect of temperature on pathogenicity components of tomato bacterial spot and competition between Xanthomonas perforans and X. gardneri.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 914, p. 39-42, Nov. 2011.
ISSN:  0567-7572
Idioma:  Inglês
Notas:  Trabalho apresentado no III International Symposium on Tomato Diseases, Ischia, 2010.
Conteúdo:  The objectives of this study were to evaluate the effect of temperature on pathogenicity components of bacterial spot caused by each species separately and to assess the competitiveness between X. perforans and X. gardneri in planta.
Thesagro:  Doença de planta; Temperatura; Tomate.
Thesaurus NAL:  Solanum lycopersicum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH37748 - 1UPCAP - PPSP 017428017428
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