Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  01/08/1992
Data da última atualização:  31/03/2023
Autoria:  DRATCH, P. A.; ALLISON, A. J.; WILLIAMS, T. L.; KYLE, B.; WYLLIE, J. G.; LITTLEJOHN, R. P.
Afiliação:  lnvermay Agricultural Centre, Ministry of Agriculture and Fisheries, Mosgiel.
Título:  Haemoglobin type and prolificacy in booroola sheep.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  Proceedings of the New Zealand Society of Animal Production, v. 46, p. 237-240, 1986.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Groups of 33 Coopworth ewes were drenched with either 25mg zearalenone, Fusarium culture (containing 25mg zearalenone) or water (controls) daily for 10 days pre-mating commencing on day 7 of the cycle following oestrus synchronisation with CIDRs. Reproductive performance was markedly reduced in the ewes treated with zearalenone or the Fusarium culture, with only 9.1% and 15.6% of ewes yielding fertilised eggs compared to 57.6% of the control ewes. Treatment reduced the number of ewes ovulating although displaying oestrus. Treated groups had 46% of ewes anovular compared to 12% in the controls. The ovulation rate for those ewes ovulating was less in the treated ewes (1.55) than the controls (1.86). Treatment with zearalenone or FusariumM culture reduced the proportion of egg- yielding ewes that had fertilised eggs (27.3% and 55.5%) compared to the controls (100%). Treated ewes had a markedly longer duration of oestrus and it was evident from corpus luteum size that the oestrus-ovulation relationship had been disturbed.
Palavras-Chave:  Booroola; Cellulose acetate electrophoresis; Haemoglobin type; Ovulation rate; Prolificidade; Starch gel electrophoresis.
Thesagro:  Fertilidade; Genética; Ovino; Reprodução.
Thesaurus Nal:  Isoelectric focusing; Sheep.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC6200 - 1ADDAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  19/05/2020
Data da última atualização:  17/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  COELHO, C. C. de S.; SILVA, R. B. S.; CARVALHO, C. W. P. de; ROSSI, A. L.; TEIXEIRA, J. A.; FREITAS-SILVA, O.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  Caroline Corrêa de Souza Coelho, UFRJ; Raysa Brandão Soares Silva, PUC - RIO; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; André Linhares Rossi, CBPF; José A. Teixeira, entre of Biological Engineering, Universidade do Minho; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Cellulose nanocrystals from grape pomace and their use for the development of starch-based nanocomposite films.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biological Macromolecules, v. 159, p. 1048-1061, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2020.05.046
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nanocompositefilms prepared from starch (ST) in the presence of cellulose nanocrystals (CNCs) was performedusing grape pomace asraw material.CNCswere obtainedbyacidhydrolysis and added tofilmogenic solutions (1,2, 5, 10 and 15 g/100 g of ST). Cellulose, CNCs and Nanocomposites were characterized. Amorphous non-cellulosic materials were removed from the grape pomace presented values for CrI 64% and 71% and yield 12and 70% in Cellulose and CNCs, respectively. Nanocomposites showed smaller permeability and the addition of5 to 15% CNCs formed more opaquefilms and had improved tensile strength and Young’s modulus. The additionof CNCs from 5 to 15% proved to be effective in improving mechanicalproperties and decreasing water vaporper-meability, important characteristics in food packaging materials. This study provided an effective method to ob-tain CNCs from the agroindustrial waste and open the way to produce high-value starch based nanocomposites.
Palavras-Chave:  Barrier properties.
Thesaurus NAL:  Biopolymers; Food technology; Mechanical properties; Nanocomposites; Packaging.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14897 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional