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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  25/08/2004
Data da última atualização:  04/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MEDEIROS, A. A.; AMORIM, J. R. A.; SILVA, D. J.; DANTAS, J. A.; GUERRA, A. G.
Afiliação:  DAVI JOSE SILVA, CPATSA.
Título:  Mineral composition of leaves and fruits of irrigated mango trees in Rio Grande do Norte State, Brazil.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 645, p. 403-408, feb. 2004.
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Proceedings of the Seventh International Mango Symposium, Recife, Sep. 2002.
Conteúdo:  In order to evaluate mineral concentrations in leaves and fruits of 'Tommy Atkins' mango (Mangifera indica), grown under irrigated eonditions, in three different orehards of Rio Grande do Norte State, Brazil, samples were eollected at four phenological stages: vegetative growth, pre-f1owering, f1owering, and fruit ripening,for leaves, and at fruit ripening for fruits. Soil samples were eolleeted at 0- 20 and 20-40 em depths. Chemieal analyses showed that there were differenees in macroand mieronutrient eoneentrations in leaves among the three orehards studied. Foralmost ali maeronutrients, mainly nitrogen and potassium, the levels deereased with the evolution of plant phenologieal stages. Exeept for potassium, the highest nutrient levels were registered in plants from Mossoroense zone orehard, while the lowestlevels were registered in plants from Oriental Coast orehard. Exeept for iron, micronutrients eoneentrations in leaves varied among the orehards and developmental stages. There was a variation in mineral composition of harvested fruits at ripening stage, being potassium and calcium the nutrients at highest concentrations.
Palavras-Chave:  Macronutriente; Micronutriente; Nutrição de planta.
Thesagro:  Análise Foliar; Fruto; Manga; Mangifera Indica.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA29644 - 1UPCAP - PP
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  14/12/2017
Data da última atualização:  14/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  LEMOS, R. do C.; ABREU, A. de F. B.; RAMALHO, M. A. P.
Afiliação:  ROSANE DO CARMO LEMOS, UFLA; ANGELA DE FATIMA BARBOSA ABREU, CNPAF; MAGNO ANTONIO PATTO RAMALHO, UFLA.
Título:  Selection strategies of progenies in a common bean recurrent selection program.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, Prosser, v. 60, p. 191-192, Mar. 2017
ISSN:  0084-7747
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim with this work was to evaluate a progeny selection strategy that considers not only the progenies means, but also the mean from the population from which the progeny came. It uses several inbreeding generations information in order to mitigate the interaction effect.
Thesagro:  Feijão; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris; Seleção recorrente.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169076/1/CNPAF-2017-bicp190.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF34974 - 1UPCAP - DD20172017
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