Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  10/10/2023
Data da última atualização:  13/12/2023
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  DELIZA, R.; CORVALAN, C.; GOMES, F.; BARQUERA, S. (ed.).
Afiliação:  ROSIRES DELIZA, CTAA; CAMILA CORVALAN, University of Chile; FABIO GOMES, Pan American Health Organization, United States; SIMON BARQUERA, National Institute of Public Health, Mexico.
Título:  Strengthening food labeling policies in Brazil.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Lausanne: Frontiers Media SA, 2023.
Descrição Física:  e-book.
ISBN:  978-2-8325-2974-4
DOI:  10.3389/978-2-8325-2974-4
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Food labeling policies can have different purposes, but consumers’ right to protection, human rights to health and to adequate food, the rights of the child and all other interdependent human rights prevail. For this reason, research that seeks to inform the best policy options in fulfilling, protecting, and respecting these rights is paramount. Brazil is known for novel research and action that have led to great advance of knowledge and policies on nutrition and health globally. Different sorts of edible and drinkable products have been historically defined as foods and manufactured and labeled to mimic foods. Unhealthy edible and drinkable commodities industry have insisted on the use of market-forged categorization of products with the purpose of demonstrating an artificial diversification of alike products, for which labeling has been an instrument of consumer deception.
Palavras-Chave:  Food and nutrition policies and programs; Food legislation; Healthy diets; Política de rotulagem.
Thesagro:  Consumidor; Rotulagem.
Thesaurus Nal:  Food labeling; Malnutrition; Public health.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15553 - 1UPCLV - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  11/03/2015
Data da última atualização:  11/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RIBEIRO, P. L.; BAMBERG, A. L.; REIS, D. A.; MARTINAZZO, R.; GRECCO, M. F.; OLIVEIRA, A. C. B. de.
Afiliação:  Pablo Lacerda Ribeiro, UFPEL; ADILSON LUIS BAMBERG, CPACT; Diony Alves Reis, UFPEL; ROSANE MARTINAZZO, CPACT; Matheus Farias Grecco, FAPEG; ANA CLAUDIA BARNECHE DE OLIVEIRA, CPACT.
Título:  Variação do conteúdo de água armazenada de um planossolo cultivado com soja sob plantio direto e preparo convencional.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO SUL-BRASILEIRA DE CIÊNCIA DO SOLO, 10., 2014, Pelotas. Fatos e mitos em ciência do solo. Pelotas: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo; UFPEL, 2014.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Disponibilidade hídrica; Retenção de água; Sistemas de manejo.
Thesagro:  Estrutura do Solo; Porosidade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/120116/1/Ana-Barneche-trab-1-1430-284.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT18170 - 1UPCAA - DD003102014.00310
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional