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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
09/06/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, L. R.; FIGUEIREDO, A. R. de; MORAIS, L. A. S. de. |
Afiliação: |
LEIRSON RODRIGUES DA SILVA, UFRRJ; ANA ROSA DE FIGUEIREDO, UFRRJ; LILIA APARECIDA SALGADO DE MORAIS, CNPAB. |
Título: |
Potential of the Jerivá fruit (Syagrus romanzoffiana C.): physicochemical and bioactive characterization. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Agricultural Science Digest, v. 41 Issue n. 1, p. 13-20, 2021. |
ISSN: |
0976-0547 |
DOI: |
10.18805/ag.D-235 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Background: Jerivá is a native palm tree from Brazil, very abundant in the rural environment and widely observed in the urban area.Its fruits can be consumed in fresh and drink form. Despite this context there are few studies on the species, especially whenportraying the nutritional value of its fruit. This research aims to investigate jerivá fruits in three ripening stages.Methods: The fruits were harvested in a domestic orchard in Campos dos Goytacazes-RJ, in three ripening stages, according to thecolor: green (green peel), intermediate (yellowish green peel) and ripe (orange peel). The fruits were characterized in terms ofphysicochemical and bioactive composition.Result: This fruit has a low source of ascorbic acid in all evaluated stages, but has high levels for yellow flavonoids and totalextractable polyphenols when mature (23.07 mg/100 g and 596.95 mg GAE/100 g, respectively). Considering the relevance of thisfruit species and the few researches at national level, it is necessary to evaluate the physicochemical and bioactive characteristics ofthe fruits of Jerivá, in order to quantify particularities regarding the detailed composition, guaranteeing its potential for use. |
Palavras-Chave: |
Native fruits. |
Thesaurus Nal: |
Bioactive properties; Functional foods; Physicochemical properties; Syagrus romanzoffiana. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Biblioteca |
ID |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
03/12/2020 |
Data da última atualização: |
03/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, E. P. da; GUARECSHI, R. F.; MONTEIRO, E. de C.; ALVES, B. J. R.; JANTALIA, C. P.; ZILLI, J. E.; BODDEY, R. M.; URQUIAGA, S. |
Afiliação: |
Elderson Pereira da Silva, UFRRJ; Roni Fernandes Guareschi, UFRRJ; Edevaldo de Castro Monteiro, Bolsista da Embrapa Agrobiologia, FAPERJ; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; JERRI EDSON ZILLI, CNPAB; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB; SEGUNDO SACRAMENTO U CABALLERO, CNPAB. |
Título: |
Potencial da fixação biológica de nitrogênio em áreas de alta produtividade de soja no Brasil. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 20., 2020, Seropédica. Inteligência artificial: a nova fronteira da ciência brasileira: impactos para a agricultura sustentável. Resumos... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2020. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Abundância natural de 15N. |
Thesagro: |
Glycine Max; Nitrogênio. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218705/1/Potencial-da-Fixacao-Biologica-de-Nitrogenio.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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