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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  01/11/2017
Data da última atualização:  13/11/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, P. P.; NASCIMENTO, W. M.
Afiliação:  PATRÍCIA P. SILVA, BOLSISTA CNPQ/CNPH; WARLEY MARCOS NASCIMENTO, CNPH.
Título:  Processing tomato seed assessment using computerized image analysis.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, v. 1159, p. 91-93, May. 2017.
ISSN:  0567-7572
DOI:  https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2017.1159.14
Idioma:  Inglês
Notas:  Proceedings of the XIV International Symposium on Processing Tomato, Santiago, May 2017.
Conteúdo:  Vigor tests are necessary tools for evaluation of the physiological potential of a seed lot. The objective of this study was to assess the effectiveness of a computerized system for seedling image analysis to determine the processing tomato seed lot's vigor. 'BRS Sena', a processing tomato hybrid from Embrapa Hortaliças, was used in this study. Seeds were placed previously in an aging chamber for 0, 24, 48, 72 or 96 h at 41°C and 60% RH, generating five seed lots. After this period, seeds were submitted to the first count, germination, seedling emergence, saturated salt accelerated aging, and the Seed Vigor Imaging System - SVIS® test. The computerized analysis system provided data on the vigor index, uniformity of development, and seedling growth, after the fourth day of the germination test. The result obtained by SVIS® computer analysis was similar to the results of other vigor tests used in the study, detecting significant differences among vigor index, length, and uniformity of seedlings. This result demonstrates that the computerized analysis system of images may be a viable alternative for obtaining reliable information on the physiological potential of tomato seeds.
Thesagro:  Tomate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH40567 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMANFRÓI, V.; COSTA, G. P.; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; ROMBALDI, V. Evolución de la capacidad antioxidante del vino Cabernet Sauvignon tratados con taninos enológicos. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 12., 2009, [Montevideo]. [Anais...] [Montevideo]: Asociación de Enólogos del Uruguay, 2009. Não paginado 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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2.Imagem marcado/desmarcadoACUNHA, T. dos S.; CRIZEL, R. L.; TAVARES, I. B.; BARBIERI, R. L.; PEREIRA, C. M. P. de P.; ROMBALDI, V. R.; CHAVES, F. C. Bioactive Compound Variability in a Brazilian Capsicum Pepper Collection. crop science, v. 57, p. 1-13, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.
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