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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  16/12/2016
Data da última atualização:  16/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  KICH, J. D.; COSTA, E. de F.; TRIQUES, N. J.; NOGUEIRA, M. G.; DALLA COSTA, O. A.; COLDEBELLA, A.; CARDOSO, M.
Afiliação:  JALUSA DEON KICH, CNPSA; EDUARDO D FREITAS COSTA, UFRGS/Faculdade de veterinária; NELISE JULIANE TRIQUES, UFRGS/Faculdade de veterinária; MARIANA GOMES NOGUEIRA, UFRGS/Faculdade de veterinária; OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; MARISA CARDOSO, UFRGS/Faculdade de veterinária.
Título:  Assessment of different cut-off values of the ELISA-Typhimurium for the discrimination of swine herds with Salmonella isolation.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Semina. Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 5, p. 3107-3114, 2016.
DOI:  10.5433/1679-0359.2016v37n5p3107
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Salmonella control programs require the classification of positive herds according with the prevalence of infected pigs. This must be based on diagnostic methods that are reliable, accurate and cost effective. Since serological methods fulfill most of these prerequisites, many countries have adopted indirect ELISA tests to discriminate herds, based on their seroprevalence. In view of that, an in-house indirect ELISA test (ELISA-Typhimurium) previously developed proved to be able to detect sera antibodies against the most prevalent serovars of Salmonella found in Brazilian pig farms. This study aimed to assess different cut-off values of the ELISA-Typhimurium in terms of their correlation with Salmonella isolation results at the herd level. Blood and mesenteric lymph node or rectal swabs were taken from 56 slaughter and 14 grower batches from different farms. Serum was tested using the ELISA-Typhimurium at different cut-off points (OD: 6.87%-40%). A total of 55 slaughter batches had at least one Salmonellapositive sample, and the within-herd prevalence was 64.9% (SE±24.8). All 14-grower batches were negative on Salmonella isolation. The logistic regression demonstrated that at 20% OD the ELISATyphimurium test is the best model to predict Salmonella isolation frequency at the herd level. At this cut-off point, the test may be a helpful tool for discriminating Salmonella infected herds. Key words: Cut-off. ELISA. Salmonella detection. Serology. Swine. Resumo: Os progr... Mostrar Tudo
Thesagro:  Doença animal; Sanidade Animal; Suíno.
Thesaurus Nal:  Animal diseases; Animal health; Bacteriology; Swine; Veterinary medicine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA20811 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  20/06/2017
Data da última atualização:  09/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TOSCANO, L. T.; SILVA, A. S.; TOSCANO, L. T.; TAVARES, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; CAMARGO, A. C. de; SILVA, C. S. O. da; GONÇALVES, M. da C. R.; SHAHIDI, F.
Afiliação:  LYDIANE TAVARES TOSCANO, Department of Nutrition, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB; ALEXANDRE SÉRGIO SILVA, Department of Physical Education, Federal University of Paraíba, João Pessoa, PB; LUCIANA TAVARES TOSCANO, Department of Nutrition, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB; RENATA LEITE TAVARES, Department of Nutrition, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; ADRIANO COSTA DE CAMARGO, Department of Biochemistry, Memorial University of Newfoundland, St. John’s, Canada; CÁSSIA SURAMA OLIVEIRA DA SILVA, Department of Nutrition, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB; MARIA DA CONCEIÇÃO RODRIGUES GONÇALVES, Department of Nutrition, Federal University of Paraiba, João Pessoa, PB; FEREIDOON SHAHIDI, Department of Biochemistry, Memorial University of Newfoundland, St. John’s, Canada.
Título:  Phenolics from purple grape juice increase serum antioxidant status and improve lipid profile and blood pressure in healthy adults under intense physical training.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Functional Foods, v. 33, p. 419-424, 2017.
DOI:  10.1016/j.jff.2017.03.063
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Phenolic compounds have generated considerable interest in the scientific community and the media. Much of this interest is due to the properties ascribed to several phenolic compounds for prevention of cancer, dyslipidemia, and obesity. Grape juice made from cultivars Isabel, Bordeaux and Concord, was characterized in this work. Subsequently, twenty-eight healthy adults were randomly assigned to a group that consumed grape juice (GJG = 15; 25?54 years old) and a group that consumed a contro beverage (CG = 13; 20?53 years old). The groups were evaluated for their nutritional status, blood pressure, and blood collection for analysis of total antioxidant capacity, nitrite, glucose and lipid profile, upon receiving supplementation (10 m/kg/day) for 28 days and reevaluated at the end. The results suggest that purple grape juice had a great potential as an antioxidant source in improving antioxidant status and cardiometabolic profile of healthy adults under intense physical exercise.
Palavras-Chave:  Bebida funcional; Estado antioxidante de plasma; Functional beverage; Human trial; Plasma antioxidant status; Polifenóis Julgamento humano.
Thesagro:  Composto fenólico; Flavonóide; Suco; Suco de Fruta; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Polyphenols.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56623 - 1UPCAP - DD
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