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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  14/10/2016
Data da última atualização:  14/11/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANUNCIAÇÃO, P. C.; CARDOSO, L. de M.; QUEIROZ, V. A. V.; MENEZES, C. B. de; CARVALHO, C. W. P. de; SANT'ANA, H. M. P.; ALFENAS, R. de C. G.
Afiliação:  Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; Helena Maria Pinheiro-Sant'Ana, Universidade Federal de Viçosa; Rita de Cássia Gonçalves Alfenas, Universidade Federal de Viçosa.
Título:  Consumption of a drink containing extruded sorghum reduces glycaemic response of the subsequent meal.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  European Journal of Nutrition, 2016.
DOI:  10.1007/s00394-016-1314-x
Idioma:  Inglês
Notas:  published on line 12 out. 2016.
Conteúdo:  urpose Glycaemic control is essential to prevent the manifestation of diabetes in predisposed individuals and the development of associated comorbidities. It is believed that sorghum may modulate the glucose response. In this study, we investigated the effect of extruded sorghum consumption, and the profile of bioactive compounds, on postprandial glycaemia of a subsequent meal in normal weight and normoglycaemic subjects. This was a randomized, single-blind, crossover designed study. After a 12h overnight fasting, ten subjects reported to the laboratory to participate in four experimental sessions, and consumed one of three sorghum test drinks: sorghum P 3-DXAs (with proanthocyanidins?P and rich in deoxyanthocyanidins?3-DXAs); 3-DXAs (without proanthocyanidins and rich in 3-DXAs); and control (low in 3-DXAs and without proanthocyanidins); or a non-sorghum drink. 30min later, the subjects consumed a glucose solution (25g glucose). Glycaemic response was monitored at times 0 (before glucose solution), 15, 30, 45, 60, 90, 120min (after glucose solution consumption). The incremental areas under the glycaemic curve (iAUC) were calculated by the trapezoidal method. Intake of P 3-DXAs drink before the glucose solution resulted in a postprandial iAUC lower than the other sorghum test drinks. Sorghum drinks minimized the postprandial glycaemia peak.Sorghum drinks consumption, especially the P 3-DXAs drink, 30 min before the glucose solution resulted in lower iAUC compared to the non-... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Food and beverages; Glycaemic response; Sorghum.
Thesagro:  Diabete; Sorgo.
Thesaurus Nal:  Bioactive properties; diabetes mellitus; Food composition.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13319 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  01/12/2014
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MACHADO, A.; MURAD, A. M.; VIANNA, G. R.; CUNHA, N.; COELHO, C.; COELHO, M. C. F.; RECH FILHO, E. L.
Afiliação:  ALEX MACHADO, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ANDRE MELRO MURAD, CENARGEN; GIOVANNI RODRIGUES VIANNA, CENARGEN; NICOLAU CUNHA; CÍNTIA COELHO; MARLY CATARINA FELIPE COELHO, CENARGEN; ELIBIO LEOPOLDO RECH FILHO, CENARGEN.
Título:  Metabolic engineering of fatty acids from soybean seeds.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  BMC Proceedings, v.8, suppl, P.93, 2014. (Open access)
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição do Congress of the Brazilian Biotechnology Society, Florianópolis, 2013.
Palavras-Chave:  Engenharia metabólica.
Thesagro:  Soja.
Thesaurus NAL:  metabolic engineering.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112713/1/1753-6561-8-S4-P93.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN35607 - 1UPCRA - DD20627b20627b
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