|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
06/07/2015 |
Data da última atualização: |
13/04/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CANDÉA, T. V.; MONTEIRO, F. S.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C. |
Afiliação: |
TATIANA V. CANDÉA, Université Montpellier II; FLAVIA S. MONTEIRO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA. |
Título: |
Influence of process variables on the droplet size of flaxseed oil emulsions produced by multi-stage premix emulsification. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 12., Québec City, 2015. Engineering challenges: bridging science and food innovations. Québec City, Canadá, 2015. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Emulsion; Flaxseed oil; Premix emulsification. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00707nam a2200181 a 4500 001 2019399 005 2016-04-13 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCANDÉA, T. V. 245 $aInfluence of process variables on the droplet size of flaxseed oil emulsions produced by multi-stage premix emulsification.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 12., Québec City, 2015. Engineering challenges: bridging science and food innovations. Québec City, Canadá$c2015 300 $a1 p. 653 $aEmulsion 653 $aFlaxseed oil 653 $aPremix emulsification 700 1 $aMONTEIRO, F. S. 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aCABRAL, L. M. C.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/01/2023 |
Data da última atualização: |
23/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
CRUZ, G. F. de L.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; AZEVEDO, P. S. de; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; PANOSSO, N. M.; PERAZZO, A. F.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; LIMA, A. G. V. de O.; OLIVEIRA, J. S. de. |
Afiliação: |
GABRIEL FERREIRA DE LIMA CRUZ, Federal University of Paraíba, Areia, PB; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; PAULO SÉRGIO DE AZEVEDO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ÍTALO RENEU ROSAS DE ALBUQUERQUE, ADAPI, Piauí Agricultural Defense Agency, Teresina, Piauí; NATÁLIA MATOS PANOSSO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Universidade Federal do Maranhão; ANDERSON DE MOURA ZANINE, Universidade Federal do Maranhão; DANIELE DE JESUS FERREIRA, Universidade Federal do Maranhão; ANNY GRAYCY VASCONCELOS DE OLIVEIRA LIMA, Universidade Federal do Maranhão; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB. |
Título: |
Carcass traits and meat quality of goats fed with cactus pear (Opuntia ficus indica Mill) silage subjected to an intermittent water supply. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Scientific Reports, v. 13, 855, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1038/s41598-022-25923-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of different proportions of cactus pear (Opuntia ficus‑indica Mill) silage (CPS) and intermittent water supply (IWS) to crossbreed goats? diets on carcass traits and meat quality were evaluated. The IWS caused a reduction (p = 0.03) in the percentage of leg fat in the animals. The rib eye area, carcass weight, and physical?chemical characteristics were not affected (p > 0.05) by the CPS or IWS. The IWS reduced (p = 0.04) the elongase enzyme activity. The CPS inclusion in the diet reduced C22:0 (p = 0.01), some branched-chain fatty acid (BCFA), C20:1 (p = 0.03), c13-C18:1 (p = 0.01) fatty acids. Therefore, in situations of water scarcity, an intermittent water supply of up to 48 h and diets with up to 42% cactus pear silage, can be adopted in goat feedlot, without affecting carcass traits and meat quality |
Palavras-Chave: |
Carne de caprino. |
Thesagro: |
Caprino; Carcaça; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Opuntia; Pastures. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151255/1/Carcass-traits-and-meat-quality-Palma-forrageira-2022.pdf
|
Marc: |
LEADER 01902naa a2200349 a 4500 001 2151255 005 2023-06-23 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1038/s41598-022-25923-7$2DOI 100 1 $aCRUZ, G. F. de L. 245 $aCarcass traits and meat quality of goats fed with cactus pear (Opuntia ficus indica Mill) silage subjected to an intermittent water supply.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThe effect of different proportions of cactus pear (Opuntia ficus‑indica Mill) silage (CPS) and intermittent water supply (IWS) to crossbreed goats? diets on carcass traits and meat quality were evaluated. The IWS caused a reduction (p = 0.03) in the percentage of leg fat in the animals. The rib eye area, carcass weight, and physical?chemical characteristics were not affected (p > 0.05) by the CPS or IWS. The IWS reduced (p = 0.04) the elongase enzyme activity. The CPS inclusion in the diet reduced C22:0 (p = 0.01), some branched-chain fatty acid (BCFA), C20:1 (p = 0.03), c13-C18:1 (p = 0.01) fatty acids. Therefore, in situations of water scarcity, an intermittent water supply of up to 48 h and diets with up to 42% cactus pear silage, can be adopted in goat feedlot, without affecting carcass traits and meat quality 650 $aAnimal nutrition 650 $aOpuntia 650 $aPastures 650 $aCaprino 650 $aCarcaça 650 $aOpuntia Ficus Indica 650 $aPalma Forrageira 653 $aCarne de caprino 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aAZEVEDO, P. S. de 700 1 $aALBUQUERQUE, I. R. R. de 700 1 $aPANOSSO, N. M. 700 1 $aPERAZZO, A. F. 700 1 $aZANINE, A. de M. 700 1 $aFERREIRA, D. de J. 700 1 $aLIMA, A. G. V. de O. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 773 $tScientific Reports$gv. 13, 855, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|