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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  06/07/2015
Data da última atualização:  13/04/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CANDÉA, T. V.; MONTEIRO, F. S.; TONON, R. V.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  TATIANA V. CANDÉA, Université Montpellier II; FLAVIA S. MONTEIRO, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Influence of process variables on the droplet size of flaxseed oil emulsions produced by multi-stage premix emulsification.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND FOOD, 12., Québec City, 2015. Engineering challenges: bridging science and food innovations. Québec City, Canadá, 2015.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Emulsion; Flaxseed oil; Premix emulsification.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA12773 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/01/2023
Data da última atualização:  23/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CRUZ, G. F. de L.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; AZEVEDO, P. S. de; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; PANOSSO, N. M.; PERAZZO, A. F.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; LIMA, A. G. V. de O.; OLIVEIRA, J. S. de.
Afiliação:  GABRIEL FERREIRA DE LIMA CRUZ, Federal University of Paraíba, Areia, PB; EDSON MAURO SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; PAULO SÉRGIO DE AZEVEDO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ÍTALO RENEU ROSAS DE ALBUQUERQUE, ADAPI, Piauí Agricultural Defense Agency, Teresina, Piauí; NATÁLIA MATOS PANOSSO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; ALEXANDRE FERNANDES PERAZZO, Universidade Federal do Maranhão; ANDERSON DE MOURA ZANINE, Universidade Federal do Maranhão; DANIELE DE JESUS FERREIRA, Universidade Federal do Maranhão; ANNY GRAYCY VASCONCELOS DE OLIVEIRA LIMA, Universidade Federal do Maranhão; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB.
Título:  Carcass traits and meat quality of goats fed with cactus pear (Opuntia ficus indica Mill) silage subjected to an intermittent water supply.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Scientific Reports, v. 13, 855, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1038/s41598-022-25923-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of different proportions of cactus pear (Opuntia ficus‑indica Mill) silage (CPS) and intermittent water supply (IWS) to crossbreed goats? diets on carcass traits and meat quality were evaluated. The IWS caused a reduction (p = 0.03) in the percentage of leg fat in the animals. The rib eye area, carcass weight, and physical?chemical characteristics were not affected (p > 0.05) by the CPS or IWS. The IWS reduced (p = 0.04) the elongase enzyme activity. The CPS inclusion in the diet reduced C22:0 (p = 0.01), some branched-chain fatty acid (BCFA), C20:1 (p = 0.03), c13-C18:1 (p = 0.01) fatty acids. Therefore, in situations of water scarcity, an intermittent water supply of up to 48 h and diets with up to 42% cactus pear silage, can be adopted in goat feedlot, without affecting carcass traits and meat quality
Palavras-Chave:  Carne de caprino.
Thesagro:  Caprino; Carcaça; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Opuntia; Pastures.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151255/1/Carcass-traits-and-meat-quality-Palma-forrageira-2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60274 - 1UPCAP - DD
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