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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
18/04/2018 |
Data da última atualização: |
26/09/2018 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
MEDEIROS, C. A. B.; BUENO, Y. M.; SA, T. D. de A.; VIDAL, M. C.; ESPINDOLA, J. A. A. (ed.). |
Afiliação: |
CARLOS ALBERTO BARBOSA MEDEIROS, CPACT; YNAIA MASSE BUENO, DTT; TATIANA DEANE DE ABREU SA, CPATU; MARIANE CARVALHO VIDAL, CNPH; JOSE ANTONIO AZEVEDO ESPINDOLA, CNPAB. |
Título: |
Fome zero e agricultura sustentável: contribuições da Embrapa. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2018. |
Descrição Física: |
E-book. |
Série: |
(Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 2). |
ISBN: |
978-85-7035-783-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esta publicação apresenta uma amostra do trabalho desenvolvido pela Embrapa em sua contribuição para o ODS 2 'Fome zero e agricultura sustentável', e quais são as perspectivas e entraves para o avanço em busca da superação do grave problema representado pela fome e desnutrição, e da redução dos impactos provocados pela atividade agrícola sobre o meio ambiente |
Palavras-Chave: |
Erradicação da pobreza; ODS 2. |
Thesagro: |
Agricultura familiar; Erradicação; Fome Zero; Pequeno produtor; Produção de alimentos; Segurança alimentar. |
Thesaurus Nal: |
Rural development; Rural families; Rural policy; Rural population. |
Categoria do assunto: |
-- B Sociologia Rural |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183521/1/Livro-Carlos-B-Medeiros-ODS-2-fome-zero-e-agricultura-sustentavel.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/183310/1/ODS-2-fome-zero-e-agricultura-sustentavel.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/175772/1/2-fome-zero-e-agricultura-sustent-vel-contribui-es-d.epub
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
18/12/2009 |
Data da última atualização: |
08/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
ARRUDA, M. S. P.; ARAUJO, M. Q. de; LOBO, L. T.; SOUZA FILHO, A. P. de; ALVES, S. de M.; SANTOS, L. da S.; MULLER, A. H.; ARRUDA, A. C.; GUILHON, G. M. S. P. |
Afiliação: |
MARA S. P. ARRUDA, UFPA; MAURÍCIO Q. DE ARAÚJO; LÍVIA T. LÔBO; ANTONIO PEDRO DA SILVA SOUZA FILHO, CPATU; SERGIO DE MELLO ALVES, CPATU; LOURIVALDO DA S. SANTOS; ADOLFO H. MÜLLER; ALBERTO C. ARRUDA; GISELLE M. S. P. GUILHON. |
Título: |
Potential allelochemicals isolated from Pueraria phaseoloides. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Allelopathy Journal, v. 15, n. 2, p. 211-220, 2005. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Two pyranoisotlavones, alpinumisoflavone and 4' -rnethyl-alpinumisoflavone and methyl 2-([3-D-glucopyranosyloxy) benzoatc were isolated trom the aerial parts of Pueraria phaseoloides. Phytotoxic effects of these compounds and of the P. phaseoloides hydroalcoholic extract fractions obtained by liquid-liquid partition were examined in Petri dish bioassay. The dichloromethanic and ethyl acetate tractions had a significant effect 011 seed germination of the weed species Mimosa pudim, showing 100 and 76 % inhibition, respectively. However, the three isolated compounds had a greater effect on radicle elongation of the weed species Mimosa pudim. Senna obtusifolia, Senna occidentalis and Urena lobata. 4'-Methylalpinumisoflavone at the highest dose tested (3.0 ppm) exhibited stronger inhibition (77 %) on S. obtusifolia, whereas, alpinumisotlavone at 3.0 ppm was more active (60% inhibition) on U. lobata and methyl 2-([3-D-glucopyranosyloxy) benzo ate at 4.0 ppm (the highest dose tested) showed significam inhibition (44 %) on M. pudim. Our experimental data showed that three natural products tested have selective herbicidal activity against weed species. |
Thesagro: |
Leguminosae. |
Thesaurus NAL: |
allelochemicals; allelopathy. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01873naa a2200253 a 4500 001 1578366 005 2022-06-08 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARRUDA, M. S. P. 245 $aPotential allelochemicals isolated from Pueraria phaseoloides.$h[electronic resource] 260 $c2005 520 $aTwo pyranoisotlavones, alpinumisoflavone and 4' -rnethyl-alpinumisoflavone and methyl 2-([3-D-glucopyranosyloxy) benzoatc were isolated trom the aerial parts of Pueraria phaseoloides. Phytotoxic effects of these compounds and of the P. phaseoloides hydroalcoholic extract fractions obtained by liquid-liquid partition were examined in Petri dish bioassay. The dichloromethanic and ethyl acetate tractions had a significant effect 011 seed germination of the weed species Mimosa pudim, showing 100 and 76 % inhibition, respectively. However, the three isolated compounds had a greater effect on radicle elongation of the weed species Mimosa pudim. Senna obtusifolia, Senna occidentalis and Urena lobata. 4'-Methylalpinumisoflavone at the highest dose tested (3.0 ppm) exhibited stronger inhibition (77 %) on S. obtusifolia, whereas, alpinumisotlavone at 3.0 ppm was more active (60% inhibition) on U. lobata and methyl 2-([3-D-glucopyranosyloxy) benzo ate at 4.0 ppm (the highest dose tested) showed significam inhibition (44 %) on M. pudim. Our experimental data showed that three natural products tested have selective herbicidal activity against weed species. 650 $aallelochemicals 650 $aallelopathy 650 $aLeguminosae 700 1 $aARAUJO, M. Q. de 700 1 $aLOBO, L. T. 700 1 $aSOUZA FILHO, A. P. de 700 1 $aALVES, S. de M. 700 1 $aSANTOS, L. da S. 700 1 $aMULLER, A. H. 700 1 $aARRUDA, A. C. 700 1 $aGUILHON, G. M. S. P. 773 $tAllelopathy Journal$gv. 15, n. 2, p. 211-220, 2005.
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Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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