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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
11/09/2013 |
Data da última atualização: |
11/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, L. A. da L.; RIBEIRO, L. R.; SEREJO, J. A. dos S.; SILVA, S. de O. e; AMORIM, E. P.; HADDAD, F.; MATOS, A. P. de. |
Afiliação: |
LARYSSA A. DA L. SANTOS, UFRB; LINDINÉIA RIOS RIBEIRO, UFRB; JANAY ALMEIDA DOS SANTOS SEREJO, CNPMF; SEBASTIÃO DE OLIVEIRA E SILVA, UFRB; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; FERNANDO HADDAD, CNPMF; ARISTOTELES PIRES DE MATOS, CNPMF. |
Título: |
Avaliação da resistência ao mal-do-Panamá em acessos de bananeira. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA TROPICAL, 7., 2013, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2013. Publicação online. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O mal-do-Panamá causado por Fusarium oxysporum f. sp. cubense (Foc) é uma das principais doenças da bananeira, sendo considerada a doença mais destrutiva da cultura. A resistência genética é a estratégia mais viável para seu controle. A obtenção de cultivares resistentes ao patógeno é objetivo para os Programas de Melhoramento Genético (PMG). |
Palavras-Chave: |
Controle de doença. |
Thesagro: |
Banana; Doença de planta; Murcha de Fusarium. |
Thesaurus Nal: |
Fusarium oxysporum f. sp. cubense. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89275/1/Avaliacao-da-resistencia-ao-140-13-Laryssa-Aristoteles.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
24/05/2016 |
Data da última atualização: |
22/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SARDÁ, L. G.; HIGARASHI, M. M.; NICOLOSO, R. da S.; FALKOSKI, C.; RIBEIRO, S. M. S.; SOARES, H. M. |
Afiliação: |
LUANA GOULART SARDÁ, UFSC; MARTHA MAYUMI HIGARASHI, CNPSA; RODRIGO DA SILVEIRA NICOLOSO, CNPSA; CAMILA FALKOSKI, UNC; UNC; HUGO MOREIRA SOARES, UFSC. |
Título: |
The influence of use additives on nitrous oxide emission during swine slurry composting. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: LATIN AMERICAN CONGRESS, 4., 2015, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC, 2015. Disponível on line. SOLABIAA. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
use of additives (Mg/P and nitrification inhibitor dicyandiamide - DCD), on nitrous oxide emission during swine slurry composting. The experiment was run in duplicate; the gas was monitored for 30 days in different treatments (control, DCD, Mg/P and DCD + Mg/P). Nitrous oxide emissions rate (mg of N2O-N.day-1) and the accumulated emissions were calculated to compare the treatments. Results has shown that emissions of N-N2O were reduced by approximately 70, 46 and 96% through the additions of DCD, MgCl2.6H2O + H3PO4 and both additives, respectively, compared to the control. Keywords Composting; swine slurry; additives; nitrous |
Palavras-Chave: |
Swine slurry. |
Thesaurus NAL: |
additives; composting; nitrous oxide. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143291/1/final7881.pdf
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Marc: |
LEADER 01348nam a2200217 a 4500 001 2045570 005 2017-02-22 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSARDÁ, L. G. 245 $aThe influence of use additives on nitrous oxide emission during swine slurry composting.$h[electronic resource] 260 $aIn: LATIN AMERICAN CONGRESS, 4., 2015, Florianópolis. Anais... Florianópolis: UFSC, 2015. Disponível on line. SOLABIAA.$c2015 520 $ause of additives (Mg/P and nitrification inhibitor dicyandiamide - DCD), on nitrous oxide emission during swine slurry composting. The experiment was run in duplicate; the gas was monitored for 30 days in different treatments (control, DCD, Mg/P and DCD + Mg/P). Nitrous oxide emissions rate (mg of N2O-N.day-1) and the accumulated emissions were calculated to compare the treatments. Results has shown that emissions of N-N2O were reduced by approximately 70, 46 and 96% through the additions of DCD, MgCl2.6H2O + H3PO4 and both additives, respectively, compared to the control. Keywords Composting; swine slurry; additives; nitrous 650 $aadditives 650 $acomposting 650 $anitrous oxide 653 $aSwine slurry 700 1 $aHIGARASHI, M. M. 700 1 $aNICOLOSO, R. da S. 700 1 $aFALKOSKI, C. 700 1 $aRIBEIRO, S. M. S. 700 1 $aSOARES, H. M.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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