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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
22/05/2013 |
Data da última atualização: |
10/04/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ALVES, E. R. de A.; SCHUH, G. E. |
Afiliação: |
ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR. |
Título: |
The economic evaluation of the impact of extension programs: a suggested methodology and an application to ACAR in Minas Gerais, Brazil. |
Ano de publicação: |
1984 |
Fonte/Imprenta: |
In: YEGANIANTZ, L. (Ed.). Brazilian agriculture and agricultural research. Brasília, DF: EMBRAPA-DDT, 1984. 307 p. |
Páginas: |
p. 75-97 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Agricultural development efforts quite frequently involve programs designed to extend knowledge to farm people through various kinds of extension programs. Yet, the basic methodology for evaluating such programs is not very well developed. The typical approach is to evaluate the impact of the extension service on various measures of physical productivity, or on other characteristics of technical change. This may involve the calculation of indices of partia1 and total productivity, andlor the collection of data on rates of adoption of new modern inputs or the use of new farm practices. One objective of the present paper is to suggest the application of a methodology which appears to have promise as a means of evaluating the impact of extension programs on a broader base. In addition the results of applying the methodology in a limited evaluation of the extension program of (ACAR), the extension agency for the State of Minas Gerais in Brazil, are also presented, as is a discussion of the implications of the results obtained. |
Palavras-Chave: |
Aplicacao; Application; Avaliacao; Economic; Evaluation; Metodologia; Minas Gerais. |
Thesagro: |
Economia. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; methodology. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149375/1/The-economic-evaluation.pdf
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Marc: |
LEADER 01837naa a2200265 a 4500 001 1958578 005 2017-04-10 008 1984 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALVES, E. R. de A. 245 $aThe economic evaluation of the impact of extension programs$ba suggested methodology and an application to ACAR in Minas Gerais, Brazil. 260 $c1984 300 $ap. 75-97 520 $aAgricultural development efforts quite frequently involve programs designed to extend knowledge to farm people through various kinds of extension programs. Yet, the basic methodology for evaluating such programs is not very well developed. The typical approach is to evaluate the impact of the extension service on various measures of physical productivity, or on other characteristics of technical change. This may involve the calculation of indices of partia1 and total productivity, andlor the collection of data on rates of adoption of new modern inputs or the use of new farm practices. One objective of the present paper is to suggest the application of a methodology which appears to have promise as a means of evaluating the impact of extension programs on a broader base. In addition the results of applying the methodology in a limited evaluation of the extension program of (ACAR), the extension agency for the State of Minas Gerais in Brazil, are also presented, as is a discussion of the implications of the results obtained. 650 $aBrazil 650 $amethodology 650 $aEconomia 653 $aAplicacao 653 $aApplication 653 $aAvaliacao 653 $aEconomic 653 $aEvaluation 653 $aMetodologia 653 $aMinas Gerais 700 1 $aSCHUH, G. E. 773 $tIn: YEGANIANTZ, L. (Ed.). Brazilian agriculture and agricultural research. Brasília, DF: EMBRAPA-DDT, 1984. 307 p.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/01/2019 |
Data da última atualização: |
04/05/2020 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
GOMES, F. dos S.; CABRAL, L. M. C.; TONON, R. V.; OLIVEIRA, C. S. de; SILVA, L. F. M. da; PONTES, S. M.; OLIVEIRA, A. H. |
Afiliação: |
FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; Cássia Soares de Oliveira, UFRJ; LUIZ FERNANDO MENEZES DA SILVA, CTAA; SERGIO MACEDO PONTES, CTAA; AGNELLI HOLANDA OLIVEIRA, CTAA. |
Título: |
Obtenção de licopeno a partir do suco de melancia por tecnologia de membranas. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2018. |
Páginas: |
7 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 236). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A crescente demanda por ingredientes obtidos a partir de fontes naturais e processos sustentáveis representa para a indústria o desafio de colocar no mercado produtos inovadores e de alto valor agregado. A melancia é conhecida pelo seu alto teor de licopeno, o pigmento vermelho com propriedades antioxidantes reconhecidas. Este trabalho investigou a integração dos processos de microfiltração, diafiltração e osmose reversa para obter um extrato rico em licopeno e baixo teor de açúcares a partir do suco de melancia. O fluxo de permeado, o teor de licopeno e açúcares e a capacidade antioxidante foram utilizados para avaliar o desempenho dos processos. Os fluxos médios de permeado dos processos de microfiltração / diafiltração e osmose reversa foram, aproximadamente, 70 e 19 kg/h.m2, respectivamente. Um aumento de até 17 e 11 vezes no conteúdo de licopeno e capacidade antioxidante, bem como uma diminuição na concentração de açúcares foram alcançados. |
Palavras-Chave: |
Concentração; Corante natural; Diafiltração; Microfiltração; Osmose inversa. |
Thesagro: |
Antioxidante; Corante; Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198337/1/CT-236-extrato-melancia-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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