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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  25/02/2013
Data da última atualização:  07/08/2017
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Título:  BRS MONTESE: híbrido italiano com resistência múltipla a doenças.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2012.
Descrição Física:  1 folder.
Idioma:  Português
Notas:  Equipe técnica: Leonardo S. Boiteux, Maria Esther de N. Fonseca, Jadir Borges Pinheiro, Ailton Reis, Ítalo M. R. Guedes, Juscimar da Silva.
Conteúdo:  Tomate BRS Montese. Características agronômicas. Recomendações técnicas. Resistência a doenças. Sementes.
Palavras-Chave:  BRS Montese; Cultivar resistente; Tomate italiano.
Thesagro:  Caracteristicas agronômicas; Tomate.
Thesaurus Nal:  Solanum lycopersicum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77155/1/digitalizar0005.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH38529 - 1UMTFD - PP507FD-507
CNPH38529 - 2UMTFD - PP508FD-508
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/08/2012
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  CARVALHO, L. M. J.; OLIVEIRA, A. R. G.; GODOY, R. L. O.; PACHECO, S.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de; PEREIRA, E. J.; FUKUDA, W. G.
Afiliação:  LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; ALCIDES R. G. OLIVEIRA, UFRJ; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; ELENILDA J. PEREIRA, UFRJ; WÂNIA G. FUKUDA, CNPMF.
Título:  Retention of total carotenoid and B-carotene in yellow sweet cassava (Manihot esculenta Crantz) after domestic cooking.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Food & Nutrition Research, v. 56, 2012. 15788.
DOI:  10.3402/fnr.v56i0.15788
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Over the last decade, considerable efforts have been made to identify cassava cultivars to improve the vitamin A nutritional status of undernourished populations, especially in northeast Brazil, where cassava is one of the principal and essentially only nutritional source. Objectives: The aim of this study was to evaluate the total carotenoid, ?-carotene, and its all-E-, 9-, and 13-Z-?- carotene isomers content in seven yellow sweet cassava roots and their retention after three boiling cooking methods. Design: The total carotenoid, ?-carotene, and its all-E-, 9-, and 13-Z-?-carotene isomers in yellow sweet cassava samples were determined by ultraviolet/visible spectrometry and high-performance liquid chromatography, respectively, before and after applying the cooking methods. All analyses were performed in triplicate. Results: The total carotenoid in raw roots varied from 2.64 to 14.15 µg/g and total b-carotene from 1.99 to 10.32 µg/g. The b-carotene predominated in all the roots. The H?brido 2003 14 08 cultivar presented the highest b-carotene content after cooking methods 1 and 3. The 1153 Klainasik cultivar presented the highest 9-Z-?-carotene content after cooking by method 3. The highest total carotenoid retention was observed in cultivar 1456 Vermelhinha and that of b-carotene for the H?brido 2003 14 11 cultivar, both after cooking method 1. Evaluating the real retention percentage (RR%) in sweet yellow cassava after home cooking methods showed differences ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  B-caroteno; Mandioca amarela; Métodos caseiros de cozimento; Retenção de carotenóide.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64021/1/2012-035.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11398 - 1UPCAP - PP2012/0352012.0035
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