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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
10/09/2012 |
Data da última atualização: |
04/01/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CARDOSO, M. J.; CARVALHO, H. W. L. de; ROCHA, L. M. P. da; PACHECO, C. A. P. |
Afiliação: |
MILTON JOSE CARDOSO, CPAMN; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; LEONARDO MELO PEREIRA DA ROCHA, CNPMS; CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CNPMS. |
Título: |
Desempenho fenotípico de híbridos transgênicos e convencionais no meio-norte brasileiro na safra 2010/2011. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 29., 2012, Águas de Lindóia. Diversidade e inovações na era dos transgênicos: resumos expandidos. Campinas: Instituto Agronômico; Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2012. |
Páginas: |
p. 2410-2414 |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Estabilidade produtiva; Interação genótipo versus ambiente. |
Thesagro: |
Zea Mays. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/73155/1/09058.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/66126/1/Desempenho-fenotipico.pdf
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Marc: |
LEADER 00821nam a2200181 a 4500 001 1944119 005 2013-01-04 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARDOSO, M. J. 245 $aDesempenho fenotípico de híbridos transgênicos e convencionais no meio-norte brasileiro na safra 2010/2011.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 29., 2012, Águas de Lindóia. Diversidade e inovações na era dos transgênicos: resumos expandidos. Campinas: Instituto Agronômico; Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo$c2012 300 $ap. 2410-2414$c1 CD-ROM. 650 $aZea Mays 653 $aEstabilidade produtiva 653 $aInteração genótipo versus ambiente 700 1 $aCARVALHO, H. W. L. de 700 1 $aROCHA, L. M. P. da 700 1 $aPACHECO, C. A. P.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/07/2012 |
Data da última atualização: |
23/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FRASCARELI, E. C.; SILVA, V. M.; TONON, R. V.; HUBINGER, M. D. |
Afiliação: |
E. C. FRASCARELI, UNICAMP; V. M. SILVA, UNICAMP; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; M. D. HUBINGER, UNICAMP. |
Título: |
Effect of process conditions on the microencapsulation of coffee oil by spray drying. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food and Bioproducts Processing, v. 90, n. 3, p. 413-424, Jul. 2012. |
DOI: |
10.1016/j.fbp.2011.12.002 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Microencapsulation is a good alternative to transform liquid food flavourings, such as coffee oil, into stable and free-flowing powders. Thus the aim of this study was to evaluate the influence of process conditions on the microencapsulation of coffee oil by spray drying, using gum Arabic as encapsulating agent. The effect of total solid content (10?30%), oil concentration with respect to total solids (10?30%) and inlet air temperature (150?190 °C) on the encapsulation efficiency, oil retention, moisture content and powder hygroscopicity were evaluated by a complete 23 central composite rotatable design. Both encapsulation efficiency and oil retention were negatively influenced by oil concentration and inlet air temperature, and positively affected by total solid content, which could be related to the emulsion viscosity and droplet size. Particles produced at the optimized process conditions (30% of total solids, 15% of oil with respect to total solids and inlet air temperature of 170 °C) were evaluated for oxidative stability and showed to be stable during storage at 25 °C, but not at 60 °C. At this temperature, pure oil presented higher lipid oxidation than encapsulated, confirming the protective effect of microencapsulation on the oxidative stability of this product. |
Palavras-Chave: |
Eficiência de encapsulação; Microencapsulação; Óleo de café; Propriedades de emulsão; Retenção de óleo. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02002naa a2200229 a 4500 001 1928084 005 2016-02-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.fbp.2011.12.002$2DOI 100 1 $aFRASCARELI, E. C. 245 $aEffect of process conditions on the microencapsulation of coffee oil by spray drying. 260 $c2012 520 $aMicroencapsulation is a good alternative to transform liquid food flavourings, such as coffee oil, into stable and free-flowing powders. Thus the aim of this study was to evaluate the influence of process conditions on the microencapsulation of coffee oil by spray drying, using gum Arabic as encapsulating agent. The effect of total solid content (10?30%), oil concentration with respect to total solids (10?30%) and inlet air temperature (150?190 °C) on the encapsulation efficiency, oil retention, moisture content and powder hygroscopicity were evaluated by a complete 23 central composite rotatable design. Both encapsulation efficiency and oil retention were negatively influenced by oil concentration and inlet air temperature, and positively affected by total solid content, which could be related to the emulsion viscosity and droplet size. Particles produced at the optimized process conditions (30% of total solids, 15% of oil with respect to total solids and inlet air temperature of 170 °C) were evaluated for oxidative stability and showed to be stable during storage at 25 °C, but not at 60 °C. At this temperature, pure oil presented higher lipid oxidation than encapsulated, confirming the protective effect of microencapsulation on the oxidative stability of this product. 653 $aEficiência de encapsulação 653 $aMicroencapsulação 653 $aÓleo de café 653 $aPropriedades de emulsão 653 $aRetenção de óleo 700 1 $aSILVA, V. M. 700 1 $aTONON, R. V. 700 1 $aHUBINGER, M. D. 773 $tFood and Bioproducts Processing$gv. 90, n. 3, p. 413-424, Jul. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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