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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
Data corrente:  23/07/2012
Data da última atualização:  23/01/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTANA, A. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.
Afiliação:  ANDRÉIA CRISTINA SANTANA, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL.
Título:  Evaluation of the shelf-life of vegetable-type soybean pods.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 55, n. 4, p. 591-595, Jul./Aug. 2012.
ISSN:  1516-8913
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The shelf-life of the vegetable-type soybean pods stored under different conditions was evaluated by chemical characteristics and color. The pods were harvested in the R6 stage and stored either at 30 or 7ºC for 9 d. After the storage period, the pods were blanched and threshed, and the immature green grains were used for the analysis. The protein content decreased after 6 d of storage at 7ºC. There was no difference in the lipid content after the storage at 30 and 7ºC for 9 d. The starch and sucrose contents decreased after the first day of storage at 30ºC. There was no difference in trypsin inhibitor activity until 6 d of storage at 30 and 7ºC. The green color of the pods that was an indication of the quality that was maintained when stored at 7ºC during 3 d. To preserve the quality of vegetable-type soybean, pods should be stored at 30ºC and consumed within 24 h or stored at 7ºC for up to 3 d of storage.
Palavras-Chave:  Alimentação humana; Inibidor de tripsina; Soja hortaliça; Trypsin inhibitor; Vegetable-type soybean; Vida útil; Vida-de-prateleira.
Thesagro:  Amido; Análise Química; Armazenamento; Cor; Glycine Max; Soja.
Thesaurus Nal:  color; starch; sucrose.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63441/1/2012v55n4p591brazilianarchivesbiologytechnology.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/62240/1/evaluation.braz.arch.biol.tech.2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH39064 - 1ADDAP - PP574.05574.05
CNPSO33288 - 1UPCAP - DD
CNPT42393 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  12/08/2014
Data da última atualização:  12/08/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ALVES, A. C. C. N.; REZENDE, J. A. M.; INOUE-NAGATA, A. K.
Afiliação:  ANA CAROLINA C. N. ALVES, ESALQ/USP; JORGE A. M. REZENDE, ESALQ/USP; ALICE KAZUKO INOUE NAGATA, CNPH.
Título:  Bemisia tabaci biotype B acquires, but does not transmit a passifora isolate of sida mottle virus.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL HEMIPTERAN-PLANT INTERACTIONS SYMPOSIUM, 1., 2011, Piracicaba. Abstracts. Disponível em:< http://www.infobibos.com/hemipteran/CD/index.html>.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo 044.
Conteúdo:  the purpose of the present work was to further investigate the transmission of SiMoV-P by B. tabaci biotype B and to analyze the presence of the virus in the insect.
Palavras-Chave:  Passiflora morifolia; SiMoV-P; Solanum lycopersicon; Tomato; Whilefly.
Thesagro:  Bemisia tabaci; Doença de planta; Mosca branca; Tomate; Virus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/106356/1/ResumoHemipteran-044.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH39210 - 1UPCRA - DD
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